recept ktorý pozná asi každý okrem francúzov 🙂
Ingredience
Postup
verzií je naozaj veľa či už z varených alebo surových zemiakov
ja som v tom mal jasno hneď ako som si predstavil, ako budem čistiť zemiaky - teda jednoznačne zo surových
teda, ak zo surových tak ich treba nakrájať na tenúčko cca 2-3 mm, aby sa uvarili
nakrájal som aj cesnačku a cibuľu na pólkolečká
maďarskú paprikovú som aj opiekol na panvičke, aby bola trošku chrumkavá a výraznejšia
no a poďme na to:
prvá vrstva na dno trošku oleja a rozložím polovicu nakrájaných zemiakov, papriku, soľ, korenie a štipku mletej rasce, trošku pokropím olejom
druhá vrstva cibuľa, salámy a posledná vrstva zbytok zemiakov a koreniny, ako na prvej vrstve
aby sa zemiaky uvarili do mäkka a veľmi sa nespiekly podlejem asi do jednej tretiny vodou
prikryjem alobalom a šup do trúby na 180°C
udusia sa pekne v pare
medzi tým ako sa zemiaky pečú pripravým si zálievku
do smotany pridám sojakrém, sušené lahôdkové droždie, trošku kurkumy na farbu, soľ, korenie, červenú papriku a dobre premiešam
potom prilejem nesladené sójové mlieko
asi po cca 40 minútach vyberiem zemiaky a zalejem smotanou a šup naspäť do rúry
smotanu nechám zredukovať posypem nastrúhaným syrom a ešte na cca 10 minút do rúry
boli naozaj výborné tak dobrú chuť prajem 🙂
Ingrediencie
Postup
verzií je naozaj veľa či už z varených alebo surových zemiakov
ja som v tom mal jasno hneď ako som si predstavil, ako budem čistiť zemiaky - teda jednoznačne zo surových
teda, ak zo surových tak ich treba nakrájať na tenúčko cca 2-3 mm, aby sa uvarili
nakrájal som aj cesnačku a cibuľu na pólkolečká
maďarskú paprikovú som aj opiekol na panvičke, aby bola trošku chrumkavá a výraznejšia
no a poďme na to:
prvá vrstva na dno trošku oleja a rozložím polovicu nakrájaných zemiakov, papriku, soľ, korenie a štipku mletej rasce, trošku pokropím olejom
druhá vrstva cibuľa, salámy a posledná vrstva zbytok zemiakov a koreniny, ako na prvej vrstve
aby sa zemiaky uvarili do mäkka a veľmi sa nespiekly podlejem asi do jednej tretiny vodou
prikryjem alobalom a šup do trúby na 180°C
udusia sa pekne v pare
medzi tým ako sa zemiaky pečú pripravým si zálievku
do smotany pridám sojakrém, sušené lahôdkové droždie, trošku kurkumy na farbu, soľ, korenie, červenú papriku a dobre premiešam
potom prilejem nesladené sójové mlieko
asi po cca 40 minútach vyberiem zemiaky a zalejem smotanou a šup naspäť do rúry
smotanu nechám zredukovať posypem nastrúhaným syrom a ešte na cca 10 minút do rúry
boli naozaj výborné tak dobrú chuť prajem 🙂
Dobrý deň, chcem sa opýtať či saláma patrí do veganskej stravy? Tiež sladká smotana?
%Dakujem
Samozrejme áno, ak sú vegánske a tieto všetky ingrediencie sú vegan. Smotana sójová a saláma nech sa páči https://www.biogreat.sk/tofu-a-alternativy-masa-salamy-a-ostatne/klobana-madarska-udena-300g/