Ingredience
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2019/07/perkelt-3-300x199-e1564604971243.jpg?fit=294%2C179&ssl=1)
Postup
do múky pridám soľ a postupne prilieva vodu, aby vzniklo hustejšie cesto ako na halušky dobre rozmiešam, aby tam neboli hrudky
nechám zovrieť vodu pridám soľ - nešetrite mal by to byť veľký hrniec cesto šupnem do haluškovača, sitka, ale dá sa aj ručne a halušky pretlačím do vriacej vody mala by vrieť jemne teda len tak prebublávať nezabudnite priebežne halušky premiešať, aby sa nezlepili
no a už mám nové "udelátko" ide to s ním rýchlo, ale dá sa samozrejme aj bez neho, ako vidno hore
keď vyplávajú na povrch tak povarím ešte 3 - 4 minútky a scedím trošku ich pomastím olejom, aby sa nezlepili, lebo to by bola škoda
Ingrediencie
Postup
do múky pridám soľ a postupne prilieva vodu, aby vzniklo hustejšie cesto ako na halušky dobre rozmiešam, aby tam neboli hrudky
nechám zovrieť vodu pridám soľ - nešetrite mal by to byť veľký hrniec cesto šupnem do haluškovača, sitka, ale dá sa aj ručne a halušky pretlačím do vriacej vody mala by vrieť jemne teda len tak prebublávať nezabudnite priebežne halušky premiešať, aby sa nezlepili
no a už mám nové "udelátko" ide to s ním rýchlo, ale dá sa samozrejme aj bez neho, ako vidno hore
keď vyplávajú na povrch tak povarím ešte 3 - 4 minútky a scedím trošku ich pomastím olejom, aby sa nezlepili, lebo to by bola škoda