Holúbky, alebo tiež plnená kapusta
Ingredience
Postup
namiesto sójovej drte použite vegánske mleté
ryžu som uvaril do polomekka a zmiešal so zmesou mletého a osmaženej cibuľky
sójovú drť si uvarím v zeleninovom vývare
celú hlávku kapusty si dám variť, ale odstránim hlúbik
na panvičke si opražím nakrájanú cibuľu s cesnakom, pred koncom pridám červenú mletú papriku, chilli, aby mi nezhorkla
k zmesi potom pridám uvarenú sójovú drť, ryžu a polovicu paradajkového pyré, ak treba, ešte dochutím soľou, ČK, mala by to byť výrazná chuť, lebo tá sa nám po uvarení trošku zredukuje. Touto zmesou budem plniť kapustové listy
z kapusty, ktorá sa stále varí, postupne oddeľujem listy, a odstraňujem z nich tvrdé časti, aby som to mohol zbaliť
do listu vložím zmes (pozor po uvarení ešte narastie, lebo je tam surová ryža)
no a zabalím do peknej kapsičky a tak pokračujem až kým mám listy a zmes na plnenie
ukladám do hrnca, jednu kapsičku vedľa druhej, na spodok dám vyrezané tvrdé časti
zalejem paradajkovým pyré, pridám aj zeleninový vývar, malo by to byť ponorené celé, lebo ryža absorbuje dosť tekutiny a paradajková omáčka k holúbkom je fajn, dochutím bobkovým listom, bazalkou a oreganom, ak treba trošku soli a ČK prípadne aj chilli
holúbky zaťažím tanierom, aby nevyplávali na povrch
a navrch ešte šálku a už iba trpezlivosť a varím cca 45 minút, podávam s bagetou, alebo domácim chlebom,
no a potom už len dobrú chuť...
Ingrediencie
Postup
namiesto sójovej drte použite vegánske mleté
ryžu som uvaril do polomekka a zmiešal so zmesou mletého a osmaženej cibuľky
sójovú drť si uvarím v zeleninovom vývare
celú hlávku kapusty si dám variť, ale odstránim hlúbik
na panvičke si opražím nakrájanú cibuľu s cesnakom, pred koncom pridám červenú mletú papriku, chilli, aby mi nezhorkla
k zmesi potom pridám uvarenú sójovú drť, ryžu a polovicu paradajkového pyré, ak treba, ešte dochutím soľou, ČK, mala by to byť výrazná chuť, lebo tá sa nám po uvarení trošku zredukuje. Touto zmesou budem plniť kapustové listy
z kapusty, ktorá sa stále varí, postupne oddeľujem listy, a odstraňujem z nich tvrdé časti, aby som to mohol zbaliť
do listu vložím zmes (pozor po uvarení ešte narastie, lebo je tam surová ryža)
no a zabalím do peknej kapsičky a tak pokračujem až kým mám listy a zmes na plnenie
ukladám do hrnca, jednu kapsičku vedľa druhej, na spodok dám vyrezané tvrdé časti
zalejem paradajkovým pyré, pridám aj zeleninový vývar, malo by to byť ponorené celé, lebo ryža absorbuje dosť tekutiny a paradajková omáčka k holúbkom je fajn, dochutím bobkovým listom, bazalkou a oreganom, ak treba trošku soli a ČK prípadne aj chilli
holúbky zaťažím tanierom, aby nevyplávali na povrch
a navrch ešte šálku a už iba trpezlivosť a varím cca 45 minút, podávam s bagetou, alebo domácim chlebom,
no a potom už len dobrú chuť...