Holúbky

PeterAutorPeter
Kategória
Príprava25 minút
Varenie40 minút
Celkovo1 h 5 minút
NáročnosťStredná
QR Code

Ingrediencie

 1 ks kapusta hlávková
 1 hrnček ryža
 1 ks sójová drť
 1 ks cibuľa
 3 ks cesnak
 ½ KL chilli
 1 štipka bazalka, oregano
 1 štipka soľ, čierne ml. korenie
z vegánskeho mletého mäsa...
 1 balenie vegánske mleté mäso

Postup

z vegánskeho mletého mäsa
1

namiesto sójovej drte použite vegánske mleté

2

ryžu som uvaril do polomekka a zmiešal so zmesou mletého a osmaženej cibuľky

ak nemáte vegánske mleté...
3

sójovú drť si uvarím v zeleninovom vývare

4

celú hlávku kapusty si dám variť, ale odstránim hlúbik

Varenie kapustovej hlávky

5

na panvičke si opražím nakrájanú cibuľu s cesnakom, pred koncom pridám červenú mletú papriku, chilli, aby mi nezhorkla

náplň do holúbkov

6

k zmesi potom pridám uvarenú sójovú drť, ryžu a polovicu paradajkového pyré, ak treba, ešte dochutím soľou, ČK, mala by to byť výrazná chuť, lebo tá sa nám po uvarení trošku zredukuje. Touto zmesou budem plniť kapustové listy

7

z kapusty, ktorá sa stále varí, postupne oddeľujem listy, a odstraňujem z nich tvrdé časti, aby som to mohol zbaliť

8

do listu vložím zmes (pozor po uvarení ešte narastie, lebo je tam surová ryža)

9

no a zabalím do peknej kapsičky a tak pokračujem až kým mám listy a zmes na plnenie

10

ukladám do hrnca, jednu kapsičku vedľa druhej, na spodok dám vyrezané tvrdé časti

11

zalejem paradajkovým pyré, pridám aj zeleninový vývar, malo by to byť ponorené celé, lebo ryža absorbuje dosť tekutiny a paradajková omáčka k holúbkom je fajn, dochutím bobkovým listom, bazalkou a oreganom, ak treba trošku soli a ČK prípadne aj chilli

12

holúbky zaťažím tanierom, aby nevyplávali na povrch

13

a navrch ešte šálku a už iba trpezlivosť a varím cca 45 minút, podávam s bagetou, alebo domácim chlebom,
no a potom už len dobrú chuť...

Ingrediencie

 1 ks kapusta hlávková
 1 hrnček ryža
 1 ks sójová drť
 1 ks cibuľa
 3 ks cesnak
 ½ KL chilli
 1 štipka bazalka, oregano
 1 štipka soľ, čierne ml. korenie
z vegánskeho mletého mäsa...
 1 balenie vegánske mleté mäso

Postup

z vegánskeho mletého mäsa
1

namiesto sójovej drte použite vegánske mleté

2

ryžu som uvaril do polomekka a zmiešal so zmesou mletého a osmaženej cibuľky

ak nemáte vegánske mleté...
3

sójovú drť si uvarím v zeleninovom vývare

4

celú hlávku kapusty si dám variť, ale odstránim hlúbik

Varenie kapustovej hlávky

5

na panvičke si opražím nakrájanú cibuľu s cesnakom, pred koncom pridám červenú mletú papriku, chilli, aby mi nezhorkla

náplň do holúbkov

6

k zmesi potom pridám uvarenú sójovú drť, ryžu a polovicu paradajkového pyré, ak treba, ešte dochutím soľou, ČK, mala by to byť výrazná chuť, lebo tá sa nám po uvarení trošku zredukuje. Touto zmesou budem plniť kapustové listy

7

z kapusty, ktorá sa stále varí, postupne oddeľujem listy, a odstraňujem z nich tvrdé časti, aby som to mohol zbaliť

8

do listu vložím zmes (pozor po uvarení ešte narastie, lebo je tam surová ryža)

9

no a zabalím do peknej kapsičky a tak pokračujem až kým mám listy a zmes na plnenie

10

ukladám do hrnca, jednu kapsičku vedľa druhej, na spodok dám vyrezané tvrdé časti

11

zalejem paradajkovým pyré, pridám aj zeleninový vývar, malo by to byť ponorené celé, lebo ryža absorbuje dosť tekutiny a paradajková omáčka k holúbkom je fajn, dochutím bobkovým listom, bazalkou a oreganom, ak treba trošku soli a ČK prípadne aj chilli

12

holúbky zaťažím tanierom, aby nevyplávali na povrch

13

a navrch ešte šálku a už iba trpezlivosť a varím cca 45 minút, podávam s bagetou, alebo domácim chlebom,
no a potom už len dobrú chuť...

Holúbky

Páčil sa ti môj recept? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.