klasika ktorá stále poteší...
Ingredience
Postup
hrach prepláchnem vo vode a dám ho variť do cca 1,5 l vody, ja ho nenamáčam, lebo včera som nevedel, že dnes budem mať chuť na hrachovú kašu 🙂 trošku korenia a pred koncom osolím
medzitým si na oleji orestujem cibuľu ( do sklovita) a pred koncom asi 3 strúčiky cesnaku
tentokrát som ho varil v tlakovom hrnci cca 20 minút, no to preto, že som dostal chuť na kašu o 11:00, keď zmäkol tak som trošku vody zlial a odložil so si ju na pozdejšie zriedenie
k hrachu som pridal orestovanú cibuľu s cesnakom a trošku som to mixol ponorným mixérom, dochutil ešte soľou, majoránkou a čiernym korením
navrch som orestoval cibuľu na mesiačiky, šampiňóny, tofu a sójovú párku, pred koncom som pridal mletú červenú papriku a chilli, ako prílohu som mal domáci špaldový chleba
tak už len dobrú chuť ...
Ingrediencie
Postup
hrach prepláchnem vo vode a dám ho variť do cca 1,5 l vody, ja ho nenamáčam, lebo včera som nevedel, že dnes budem mať chuť na hrachovú kašu 🙂 trošku korenia a pred koncom osolím
medzitým si na oleji orestujem cibuľu ( do sklovita) a pred koncom asi 3 strúčiky cesnaku
tentokrát som ho varil v tlakovom hrnci cca 20 minút, no to preto, že som dostal chuť na kašu o 11:00, keď zmäkol tak som trošku vody zlial a odložil so si ju na pozdejšie zriedenie
k hrachu som pridal orestovanú cibuľu s cesnakom a trošku som to mixol ponorným mixérom, dochutil ešte soľou, majoránkou a čiernym korením
navrch som orestoval cibuľu na mesiačiky, šampiňóny, tofu a sójovú párku, pred koncom som pridal mletú červenú papriku a chilli, ako prílohu som mal domáci špaldový chleba
tak už len dobrú chuť ...