Indické zeleninové fašírky

voňavé, jemne pikantné s mexickým nádychom a tak trooošku iné...

Príprava15 minútVarenie20 minútCelkovo35 minútAutorPeterKategória, ,

Ingredience

 2 ks zemiak
 1 ks cuketa
 2 ks cibuľa
 2 ks cesnak
 4 PL kukurica mrazená, alebo čo práve máš
 2 PL múka hladká (podľa potreby)
 2 PL kukuričná múka
 2 KL zemiakový škrob
 4 ks šampiňóny
 1 ks chilly paprička
 1 KL chilli drtené
 1 KL kurkuma, tandori
 1 KL koriander, rímska rasca
 ½ KL kari
 2 PL koriandrová vňať (ak nemáš tak postačí aj petržlenová)
 1 štipka soľ podľa potreby
 0,50 l olej repkový na smaženie

Postup

1

cuketu a jeden zemiak som nastrúhal nahrubo, cibuľu som nakrájal tiež pomerne nahrubo

2

jeden zemiak a cesnak som nastrúhal najemno, pridal som múky a škrob podľa potreby, kukuricu a koreniny, koriander a rímsku rascu s troškou soli som nadrtil v mažiari

3

šampiňóny nakrájam a osmažím na oleji

4

no a už len vytvarujem malé fašírky a osmažím vo fritéze, alebo v oleji tak, aby boli celé ponorené
smažím na strednom plameňmi, aby sa dobre prepiekli do zlatista
osuším v papierových utierkách

5

a už stačí len trošku majonézy, chilli omáčka, jarná cibuľka, paradajky a čo máš práve v chladničke
vynikajúce aj v placke naan, ale to už je na tebe
tak dobrú chuť prajem...

Ingrediencie

 2 ks zemiak
 1 ks cuketa
 2 ks cibuľa
 2 ks cesnak
 4 PL kukurica mrazená, alebo čo práve máš
 2 PL múka hladká (podľa potreby)
 2 PL kukuričná múka
 2 KL zemiakový škrob
 4 ks šampiňóny
 1 ks chilly paprička
 1 KL chilli drtené
 1 KL kurkuma, tandori
 1 KL koriander, rímska rasca
 ½ KL kari
 2 PL koriandrová vňať (ak nemáš tak postačí aj petržlenová)
 1 štipka soľ podľa potreby
 0,50 l olej repkový na smaženie

Postup

1

cuketu a jeden zemiak som nastrúhal nahrubo, cibuľu som nakrájal tiež pomerne nahrubo

2

jeden zemiak a cesnak som nastrúhal najemno, pridal som múky a škrob podľa potreby, kukuricu a koreniny, koriander a rímsku rascu s troškou soli som nadrtil v mažiari

3

šampiňóny nakrájam a osmažím na oleji

4

no a už len vytvarujem malé fašírky a osmažím vo fritéze, alebo v oleji tak, aby boli celé ponorené
smažím na strednom plameňmi, aby sa dobre prepiekli do zlatista
osuším v papierových utierkách

5

a už stačí len trošku majonézy, chilli omáčka, jarná cibuľka, paradajky a čo máš práve v chladničke
vynikajúce aj v placke naan, ale to už je na tebe
tak dobrú chuť prajem...

Indické zeleninové fašírky

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.