alebo tiež Tarte Tatin...
Ingredience
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2019/08/apple-pie.jpg?fit=1380%2C914&ssl=1)
Postup
z rozmačkaného banánu a múky si vypracujem cesto (teda robot vypracuje), ak je veľmi husté riedim sójovým mliekom
asi takéto
jablká si nakrájam na mesiačiky a pokvapkám citrónovou šťavou, aby nezhnedli
na troške oleja si pripravím z cukru karamel, použite celokovovú panvicu, budeme piecť potom v rúre
na karamel si poukladám jablká a chvíľu dusím
jablká posypem škoricou prípadne škoricovým cukrom
z cesta si vyvaľkám placku, veľkosť podľa panvici + 1,5 cm
prikryjem cestom, založím kraje a spravím pár dierok v ceste, aby para mohla unikať, no a vložím do rúry a pečiem, na 180°C cca 45 minút kým nie je vrch do zlatista
po vybratí nechám chvíľu schladiť, nebolo by dobre sa popáliť horúcim karamelom, prikryjem väčším tanierom a otočím, prvý krát pozorne, ale dá sa to
Ingrediencie
Postup
z rozmačkaného banánu a múky si vypracujem cesto (teda robot vypracuje), ak je veľmi husté riedim sójovým mliekom
asi takéto
jablká si nakrájam na mesiačiky a pokvapkám citrónovou šťavou, aby nezhnedli
na troške oleja si pripravím z cukru karamel, použite celokovovú panvicu, budeme piecť potom v rúre
na karamel si poukladám jablká a chvíľu dusím
jablká posypem škoricou prípadne škoricovým cukrom
z cesta si vyvaľkám placku, veľkosť podľa panvici + 1,5 cm
prikryjem cestom, založím kraje a spravím pár dierok v ceste, aby para mohla unikať, no a vložím do rúry a pečiem, na 180°C cca 45 minút kým nie je vrch do zlatista
po vybratí nechám chvíľu schladiť, nebolo by dobre sa popáliť horúcim karamelom, prikryjem väčším tanierom a otočím, prvý krát pozorne, ale dá sa to