Jablkový koláč naopak

PeterAutorPeter
Kategória
Príprava25 minút
Varenie45 minút
Celkovo1 h 10 minút
NáročnosťStredná
QR Code

Ingrediencie

 4 ks jablká
 150 g múka hladká
 1 ks banán zrelý
 50 ml mlieko kokosové alebo aké práve máš
 ½ ks citrón
 150 g cukor
 2 PL olej
 1 ks škoricový cukor
 1 štipka škorica, soľ

Postup

1

z rozmačkaného banánu a múky si vypracujem cesto (teda robot vypracuje), ak je veľmi husté riedim sójovým mliekom

2

asi takéto

3

jablká si nakrájam na mesiačiky a pokvapkám citrónovou šťavou, aby nezhnedli

4

na troške oleja si pripravím z cukru karamel, použite celokovovú panvicu, budeme piecť potom v rúre

5

na karamel si poukladám jablká a chvíľu dusím

6

jablká posypem škoricou prípadne škoricovým cukrom

7

z cesta si vyvaľkám placku, veľkosť podľa panvici + 1,5 cm

8

prikryjem cestom, založím kraje a spravím pár dierok v ceste, aby para mohla unikať, no a vložím do rúry a pečiem, na 180°C cca 45 minút kým nie je vrch do zlatista

9

po vybratí nechám chvíľu schladiť, nebolo by dobre sa popáliť horúcim karamelom, prikryjem väčším tanierom a otočím, prvý krát pozorne, ale dá sa to

Ingrediencie

 4 ks jablká
 150 g múka hladká
 1 ks banán zrelý
 50 ml mlieko kokosové alebo aké práve máš
 ½ ks citrón
 150 g cukor
 2 PL olej
 1 ks škoricový cukor
 1 štipka škorica, soľ

Postup

1

z rozmačkaného banánu a múky si vypracujem cesto (teda robot vypracuje), ak je veľmi husté riedim sójovým mliekom

2

asi takéto

3

jablká si nakrájam na mesiačiky a pokvapkám citrónovou šťavou, aby nezhnedli

4

na troške oleja si pripravím z cukru karamel, použite celokovovú panvicu, budeme piecť potom v rúre

5

na karamel si poukladám jablká a chvíľu dusím

6

jablká posypem škoricou prípadne škoricovým cukrom

7

z cesta si vyvaľkám placku, veľkosť podľa panvici + 1,5 cm

8

prikryjem cestom, založím kraje a spravím pár dierok v ceste, aby para mohla unikať, no a vložím do rúry a pečiem, na 180°C cca 45 minút kým nie je vrch do zlatista

9

po vybratí nechám chvíľu schladiť, nebolo by dobre sa popáliť horúcim karamelom, prikryjem väčším tanierom a otočím, prvý krát pozorne, ale dá sa to

Jablkový koláč naopak

Páčil sa ti môj recept? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.