skoro bez práce a podarí sa aj tebe...
Ingredience
Postup
Do misky vložím všetky sypké ingrediencie (koriander, rascu a trošku soli rozpučím v mažiary) a premiešam, Pridám olej, vodu a zamiešam, aby vzniklo redšie cesto. Vodu prilievam postupne. Múku si namiešajte podľa chuti. Osvedčilo sa mi 420 g T650 a 80 g špaldová celozrnná. Samozrejme si pridajte aj semiačka (slnečnica, ľan, sezam) prípadne sušené paradajky, olivy. Zakryjem a nechám minimálne 6 hodín. Najlepšie z večera do rána, alebo z rána do večera kysnúť. Netreba to dlho miesiť len premiešať, aby sa to spojilo.
Po cca 6-10 hodinách ho na dobre pomúčenej doske pár krát poprekladám ako obálku a šupnem kysnúť cca 2 hodiny do ošatky, košíka, misky je to vlastne jedno čo práve máte
nezabudni si to dobre pomúčiť, aby sa cesto neprilepilo na ošatku
vyhrejem rúru na 250°C v ktorej mám buď kameň, alebo ako teraz hlinený hrniec, šupnem do neho náš chlebík, prikryjem a pečiem 15 minút potom znížim teplotu na 180°C a dopečiem odkrytý ešte 35 minút
alebo aj takto...
no a už len vydržať a nechať ho dobre vychladnúť na mriežke
dobrú chuť je ozaj výborný a zvládne ho naozaj každý 🙂
Ingrediencie
Postup
Do misky vložím všetky sypké ingrediencie (koriander, rascu a trošku soli rozpučím v mažiary) a premiešam, Pridám olej, vodu a zamiešam, aby vzniklo redšie cesto. Vodu prilievam postupne. Múku si namiešajte podľa chuti. Osvedčilo sa mi 420 g T650 a 80 g špaldová celozrnná. Samozrejme si pridajte aj semiačka (slnečnica, ľan, sezam) prípadne sušené paradajky, olivy. Zakryjem a nechám minimálne 6 hodín. Najlepšie z večera do rána, alebo z rána do večera kysnúť. Netreba to dlho miesiť len premiešať, aby sa to spojilo.
Po cca 6-10 hodinách ho na dobre pomúčenej doske pár krát poprekladám ako obálku a šupnem kysnúť cca 2 hodiny do ošatky, košíka, misky je to vlastne jedno čo práve máte
nezabudni si to dobre pomúčiť, aby sa cesto neprilepilo na ošatku
vyhrejem rúru na 250°C v ktorej mám buď kameň, alebo ako teraz hlinený hrniec, šupnem do neho náš chlebík, prikryjem a pečiem 15 minút potom znížim teplotu na 180°C a dopečiem odkrytý ešte 35 minút
alebo aj takto...
no a už len vydržať a nechať ho dobre vychladnúť na mriežke
dobrú chuť je ozaj výborný a zvládne ho naozaj každý 🙂