Jednoduchý chlieb

skoro bez práce a podarí sa aj tebe...

Prep Time7 hrsCook Time50 minsTotal Time7 hrs 50 minsAuthorPeterCategory,

Ingredience

 500 g múka chlebová T650
 400 ml voda (alebo podľa potreby)
 2 g droždie sušené (nie nie je to preklep 2g)
 2 fl oz olej olivový
 ½ oz koriander
 ½ oz rasca drtená (celá)
 1 oz soľ
 1 oz cukor trstinový

Postup

1

Do misky vložím všetky sypké ingrediencie (koriander, rascu a trošku soli rozpučím v mažiary) a premiešam, Pridám olej, vodu a zamiešam, aby vzniklo redšie cesto. Vodu prilievam postupne. Múku si namiešajte podľa chuti. Osvedčilo sa mi 420 g T650 a 80 g špaldová celozrnná. Samozrejme si pridajte aj semiačka (slnečnica, ľan, sezam) prípadne sušené paradajky, olivy. Zakryjem a nechám minimálne 6 hodín. Najlepšie z večera do rána, alebo z rána do večera kysnúť. Netreba to dlho miesiť len premiešať, aby sa to spojilo.

2

Po cca 6-10 hodinách ho na dobre pomúčenej doske pár krát poprekladám ako obálku a šupnem kysnúť cca 2 hodiny do ošatky, košíka, misky je to vlastne jedno čo práve máte
nezabudni si to dobre pomúčiť, aby sa cesto neprilepilo na ošatku

3

vyhrejem rúru na 250°C v ktorej mám buď kameň, alebo ako teraz hlinený hrniec, šupnem do neho náš chlebík, prikryjem a pečiem 15 minút potom znížim teplotu na 180°C a dopečiem odkrytý ešte 35 minút

4

alebo aj takto...

5

no a už len vydržať a nechať ho dobre vychladnúť na mriežke
dobrú chuť je ozaj výborný a zvládne ho naozaj každý 🙂

Ingredients

 500 g múka chlebová T650
 400 ml voda (alebo podľa potreby)
 2 g droždie sušené (nie nie je to preklep 2g)
 2 fl oz olej olivový
 ½ oz koriander
 ½ oz rasca drtená (celá)
 1 oz soľ
 1 oz cukor trstinový

Directions

1

Do misky vložím všetky sypké ingrediencie (koriander, rascu a trošku soli rozpučím v mažiary) a premiešam, Pridám olej, vodu a zamiešam, aby vzniklo redšie cesto. Vodu prilievam postupne. Múku si namiešajte podľa chuti. Osvedčilo sa mi 420 g T650 a 80 g špaldová celozrnná. Samozrejme si pridajte aj semiačka (slnečnica, ľan, sezam) prípadne sušené paradajky, olivy. Zakryjem a nechám minimálne 6 hodín. Najlepšie z večera do rána, alebo z rána do večera kysnúť. Netreba to dlho miesiť len premiešať, aby sa to spojilo.

2

Po cca 6-10 hodinách ho na dobre pomúčenej doske pár krát poprekladám ako obálku a šupnem kysnúť cca 2 hodiny do ošatky, košíka, misky je to vlastne jedno čo práve máte
nezabudni si to dobre pomúčiť, aby sa cesto neprilepilo na ošatku

3

vyhrejem rúru na 250°C v ktorej mám buď kameň, alebo ako teraz hlinený hrniec, šupnem do neho náš chlebík, prikryjem a pečiem 15 minút potom znížim teplotu na 180°C a dopečiem odkrytý ešte 35 minút

4

alebo aj takto...

5

no a už len vydržať a nechať ho dobre vychladnúť na mriežke
dobrú chuť je ozaj výborný a zvládne ho naozaj každý 🙂

Jednoduchý chlieb

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.