Kaiserka a plnený rožtek

keď sa ceny dopekancov v obchodoch šplhajú do výšin a zoznam éčok v nich je na 5 riadkoch je čas upiecť si vlastné kaiserky...

Ingredience

 500 g múka hladká
 100 g múka polohrubá ak chceš aj celozrnná
 300 g mlieko nesladené sójové alebo podľa potreby
 1 KL soľ
 1 KL cukor trstinový
 1 KL droždie sušené
 2 PL olej olivový
na pasyp...
 1 štipka sezam tmavý, svetlý, rasca, hrubozrnná soľ
 100 ml voda v rozprašovači
na náplň...
 50 g syr na strúhanie
 1 PL olivový olej
 1 štipka sušené paradajky, oregano

Postup

1

z múky, vody, oleja, cukru, soli, droždia si vypracujem vláčne cesto
nechám vykysnúť cca 50 minút
premiesim a navážim cca 65 - 70g bochníčky, ktoré ešte prepracujem a šup na pečiaci papier

2

kúsok cesta asi 100 - 150g som si nechal na rožteky
rozvaľkal som ho a potrel olivovým olejom

3

rozdelil na 8 častí na každú som pridal syr, oregano a sušené paradajky a zaroloval

4

kaiserky som "opečiatkoval" udelátkom, ktoré som vytlačil na 3D tlačiarni a ešte nechal kysnúť prikryté fóliou, aby nevyschli

5

postriekal som vodou a posypal sezamom a možno aj rascou

6

a šup do rúry na 201°C, po chvíli som stiahol na 180°C a pozorne sledoval ako rastú a tmavnú
krásny film to bol 🙂
u mňa asi 20 - 25 minút
piekol som rovno na mriežke
na dno rúry je dobre dať do pekáča asi 150 ml vody, ktorá sa bude odparovať

7

no a potom ta najťažšia časť, vydržať kým vychladnú...
a tvoje kaiserky ti budú chutiť určite lepšie ako tie dopekance 🙁
tak dobrú chuť len tak z masielkom ...

 

Ingrediencie

 500 g múka hladká
 100 g múka polohrubá ak chceš aj celozrnná
 300 g mlieko nesladené sójové alebo podľa potreby
 1 KL soľ
 1 KL cukor trstinový
 1 KL droždie sušené
 2 PL olej olivový
na pasyp...
 1 štipka sezam tmavý, svetlý, rasca, hrubozrnná soľ
 100 ml voda v rozprašovači
na náplň...
 50 g syr na strúhanie
 1 PL olivový olej
 1 štipka sušené paradajky, oregano

Postup

1

z múky, vody, oleja, cukru, soli, droždia si vypracujem vláčne cesto
nechám vykysnúť cca 50 minút
premiesim a navážim cca 65 - 70g bochníčky, ktoré ešte prepracujem a šup na pečiaci papier

2

kúsok cesta asi 100 - 150g som si nechal na rožteky
rozvaľkal som ho a potrel olivovým olejom

3

rozdelil na 8 častí na každú som pridal syr, oregano a sušené paradajky a zaroloval

4

kaiserky som "opečiatkoval" udelátkom, ktoré som vytlačil na 3D tlačiarni a ešte nechal kysnúť prikryté fóliou, aby nevyschli

5

postriekal som vodou a posypal sezamom a možno aj rascou

6

a šup do rúry na 201°C, po chvíli som stiahol na 180°C a pozorne sledoval ako rastú a tmavnú
krásny film to bol 🙂
u mňa asi 20 - 25 minút
piekol som rovno na mriežke
na dno rúry je dobre dať do pekáča asi 150 ml vody, ktorá sa bude odparovať

7

no a potom ta najťažšia časť, vydržať kým vychladnú...
a tvoje kaiserky ti budú chutiť určite lepšie ako tie dopekance 🙁
tak dobrú chuť len tak z masielkom ...

Kaiserka a plnený rožtek

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.