Karfiol ako mozoček

trošku morbídny názov, ale tak to všetci poznáme....
Samozrejme dá sa uvariť aj vo vegánskej verzii s náhradou vajec.

Prep Time30 minsCook Time20 minsTotal Time50 minsAuthorPeterCategory

Ingredience

 1 gal cibuľa
 1 gal karfiol
 4 gals vajce (podľa množstva karfiolu) pri vegan verzii použi náhradu
 1 stick soľ, čierne mleté korenie, paprika, chilli, thajské kari
 2 fl oz olej
 1 stick parmezán

Postup

1

karfiol rozoberiem na ružičky a uvarím
u mňa to trvalo cca 10 minút aby nebol úplne rozvarený

2

šup do studenej vody a scedím

3

nakrájam ja som krájal na stredne veľké kúsky
ale môžeš aj na menšie

4

karfiol pridám k opraženej cibuľke
pridám koreniny a chvíľku podusím
pridám rozšľahané vajíčka a počkám kým sú akurát

5

podával som so zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťkou
no a trošku parmezánu na vrchu nič nepokazí

6

a už len klasicky dobrú chuť prajem 🙂

 

Ingredients

 1 gal cibuľa
 1 gal karfiol
 4 gals vajce (podľa množstva karfiolu) pri vegan verzii použi náhradu
 1 stick soľ, čierne mleté korenie, paprika, chilli, thajské kari
 2 fl oz olej
 1 stick parmezán

Directions

1

karfiol rozoberiem na ružičky a uvarím
u mňa to trvalo cca 10 minút aby nebol úplne rozvarený

2

šup do studenej vody a scedím

3

nakrájam ja som krájal na stredne veľké kúsky
ale môžeš aj na menšie

4

karfiol pridám k opraženej cibuľke
pridám koreniny a chvíľku podusím
pridám rozšľahané vajíčka a počkám kým sú akurát

5

podával som so zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťkou
no a trošku parmezánu na vrchu nič nepokazí

6

a už len klasicky dobrú chuť prajem 🙂

Karfiol ako mozoček

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.