jednoduchý recept z piatich ingrediencií, ktorý chutí naozaj skvelo...
Ingredience
Postup
karfiol som rozobral na prvočinitele, teda ružičky a namarinoval olivovým olejom a harissou
samozrejme som harissu nemal tak som nahradil omáčkou arrabiata
rúru som vyhrial na 200°C a dal zapiecť na cca 35 minút
tahini pastu som zmiešal s medom (sirupom) a limetkovou (citrónovou) šťavou
štipku korenia a trošku som to mixol do hladka
malo by to mať pekne krémovú konzistenciu, ak treba pridaj trošku vody
karfiol som vybral z rúry a zhrnul na kôpku
pridal tahini pastu, premiešal, rozprestrel a šup naspäť do rúry na cca 10 minút
na posledné 3 minútky som pridal ku karfiolu aj tortilla placky
na záver som pridal petržlenovú vňať
podával som v tortilla plackách, s troškou jarnej cibuľky a bielym jogurtom
dá sa aj v arabskom chlebe alebo s kuskusom to nechám len na teba...
čerpal som aj tu: dishingouthealth.com
tak dobrú chuť prajem 🙂
Ingrediencie
Postup
karfiol som rozobral na prvočinitele, teda ružičky a namarinoval olivovým olejom a harissou
samozrejme som harissu nemal tak som nahradil omáčkou arrabiata
rúru som vyhrial na 200°C a dal zapiecť na cca 35 minút
tahini pastu som zmiešal s medom (sirupom) a limetkovou (citrónovou) šťavou
štipku korenia a trošku som to mixol do hladka
malo by to mať pekne krémovú konzistenciu, ak treba pridaj trošku vody
karfiol som vybral z rúry a zhrnul na kôpku
pridal tahini pastu, premiešal, rozprestrel a šup naspäť do rúry na cca 10 minút
na posledné 3 minútky som pridal ku karfiolu aj tortilla placky
na záver som pridal petržlenovú vňať
podával som v tortilla plackách, s troškou jarnej cibuľky a bielym jogurtom
dá sa aj v arabskom chlebe alebo s kuskusom to nechám len na teba...
čerpal som aj tu: dishingouthealth.com
tak dobrú chuť prajem 🙂