nechcel som uvariť tú klasickú nevábne vyzerajúcu mliečnu karfiolovú polievku, tak som to skúsil trošku inak...
Ingredience
Postup
na oleji osmažím nakrájanú cibuľu
nemusí byť úplne na jemno aj tak sa bude mixovať
pridám zemiaky, karfiol na menšie kúsky, aby sa dobre mixoval, cesnak na plátky a čerstvý nastrúhaný zázvor
štipku kurkumy na farbu, čierne mleté korenie, soľ, drtené chilli papričky, nie páliť to nebude, ale kľudne ich vynechaj, trošku garam masaly a chvíľku popražím
zalejem vývarom alebo vodou, pridám polievkové bylinky a dusím do mäkka cca 15 - 20 minút
mixnem ponorným mixérom do hladka a ešte dochutím ak treba, u mňa drtené chilli
pridám plechovku kokosového krému, nastrúham štipku muškátového oriešku a nechám prevariť
na olivovom oleji zľahka opražím chilli papričku nakrájanú na kolieska a cesnak na plátky tie potom pridám pri servírovaní
na sucho si opražím krutóny z bagety, chleba alebo kaiserky (dá sa aj v rúre)
no a už len dobrú chuť prajem...
Ingrediencie
Postup
na oleji osmažím nakrájanú cibuľu
nemusí byť úplne na jemno aj tak sa bude mixovať
pridám zemiaky, karfiol na menšie kúsky, aby sa dobre mixoval, cesnak na plátky a čerstvý nastrúhaný zázvor
štipku kurkumy na farbu, čierne mleté korenie, soľ, drtené chilli papričky, nie páliť to nebude, ale kľudne ich vynechaj, trošku garam masaly a chvíľku popražím
zalejem vývarom alebo vodou, pridám polievkové bylinky a dusím do mäkka cca 15 - 20 minút
mixnem ponorným mixérom do hladka a ešte dochutím ak treba, u mňa drtené chilli
pridám plechovku kokosového krému, nastrúham štipku muškátového oriešku a nechám prevariť
na olivovom oleji zľahka opražím chilli papričku nakrájanú na kolieska a cesnak na plátky tie potom pridám pri servírovaní
na sucho si opražím krutóny z bagety, chleba alebo kaiserky (dá sa aj v rúre)
no a už len dobrú chuť prajem...