dá sa aj bez vajíčka...
Ingredience
Postup
vychladnuté zemiaky si pretlačím cez lis, ak nemáte lis jednoducho ich nastrúhajte na strúhadle, pridám soľ a postupne prisypávam krupicu, vypracujem cesto
vyformujem valček prípadne guľku, alebo aj aj, ale nemieste ho dlho lebo bude mäknúť
no a šup s nimi do vriacej osolenej vody, skúšal som jeden aj zabaliť do potravinovej fólie ale bolo to zbytočné...
po chvíľke ich skontrolujem a odlepím od dna, keď vyplávajú tak ešte cca 5 min. a sú hotové, celkom asi 20 min záleží od veľkosti
Ak by Vám nevyplávali ani po hodine asi sa Vám prilepili na dno 🙂
vyberte ich a popichajte špilkou, alebo ihlicou
no a už len dobrú chuť možno práve so sviečkovou 🙂
Ingrediencie
Postup
vychladnuté zemiaky si pretlačím cez lis, ak nemáte lis jednoducho ich nastrúhajte na strúhadle, pridám soľ a postupne prisypávam krupicu, vypracujem cesto
vyformujem valček prípadne guľku, alebo aj aj, ale nemieste ho dlho lebo bude mäknúť
no a šup s nimi do vriacej osolenej vody, skúšal som jeden aj zabaliť do potravinovej fólie ale bolo to zbytočné...
po chvíľke ich skontrolujem a odlepím od dna, keď vyplávajú tak ešte cca 5 min. a sú hotové, celkom asi 20 min záleží od veľkosti
Ak by Vám nevyplávali ani po hodine asi sa Vám prilepili na dno 🙂
vyberte ich a popichajte špilkou, alebo ihlicou
no a už len dobrú chuť možno práve so sviečkovou 🙂