Knedľa zemiaková

dá sa aj bez vajíčka...

Príprava30 minútVarenie20 minútCelkovo50 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 ½ kg zemiaky uvarené v šupke
 150 g detskej krupice - podľa potreby
 1 štipka soľ

Postup

1

vychladnuté zemiaky si pretlačím cez lis, ak nemáte lis jednoducho ich nastrúhajte na strúhadle, pridám soľ a postupne prisypávam krupicu, vypracujem cesto

2

vyformujem valček prípadne guľku, alebo aj aj, ale nemieste ho dlho lebo bude mäknúť

3

no a šup s nimi do vriacej osolenej vody, skúšal som jeden aj zabaliť do potravinovej fólie ale bolo to zbytočné...
po chvíľke ich skontrolujem a odlepím od dna, keď vyplávajú tak ešte cca 5 min. a sú hotové, celkom asi 20 min záleží od veľkosti
Ak by Vám nevyplávali ani po hodine asi sa Vám prilepili na dno 🙂

4

vyberte ich a popichajte špilkou, alebo ihlicou
no a už len dobrú chuť možno práve so sviečkovou 🙂

Ingrediencie

 ½ kg zemiaky uvarené v šupke
 150 g detskej krupice - podľa potreby
 1 štipka soľ

Postup

1

vychladnuté zemiaky si pretlačím cez lis, ak nemáte lis jednoducho ich nastrúhajte na strúhadle, pridám soľ a postupne prisypávam krupicu, vypracujem cesto

2

vyformujem valček prípadne guľku, alebo aj aj, ale nemieste ho dlho lebo bude mäknúť

3

no a šup s nimi do vriacej osolenej vody, skúšal som jeden aj zabaliť do potravinovej fólie ale bolo to zbytočné...
po chvíľke ich skontrolujem a odlepím od dna, keď vyplávajú tak ešte cca 5 min. a sú hotové, celkom asi 20 min záleží od veľkosti
Ak by Vám nevyplávali ani po hodine asi sa Vám prilepili na dno 🙂

4

vyberte ich a popichajte špilkou, alebo ihlicou
no a už len dobrú chuť možno práve so sviečkovou 🙂

Knedľa zemiaková

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.