Knedľa žemľová

PeterAutorPeter
Kategória
Príprava55 minút
Varenie25 minút
Celkovo1 h 20 minút
NáročnosťStredná
QR Code

Ingrediencie

 400 g múka hrubá
 200 g múka polohrubá
 1 ks bageta alebo 2 ks žemľa )nemusí byť)
 1 ks sušené droždie
 450 ml voda (treba prilievať postupne)
 100 ml olej

Postup

1

múku, droždie a asi 1 KL soli vsypem do robota prilejem asi 350 ml vody a nechám ho pracovať, keď sa ingrediencie spoja vypnem ho na 5 minút

2

medzitým si nakrájam bagetu, alebo žemle na kocky ak je cesto husté prilejem ešte trošku vody asi po 5 minútach pridám bagetu a ešte ho nechám pracovať celkom asi 10 minút
cesto nechán vykysnúť asi 30 minút rozdelím na polovicu a vytvarujem knedle

3

nechám pod utierkou ešte asi 15 minút vykysnúť keď voda v naparovacom hrnci začne vrieť mriežku potriem olejom

4

vložím knedľu a nechám cca 25 minút, záleží od veľkosti samozrejme dá sa uvariť aj vo vode alebo na utierke nad parou

Ingrediencie

 400 g múka hrubá
 200 g múka polohrubá
 1 ks bageta alebo 2 ks žemľa )nemusí byť)
 1 ks sušené droždie
 450 ml voda (treba prilievať postupne)
 100 ml olej

Postup

1

múku, droždie a asi 1 KL soli vsypem do robota prilejem asi 350 ml vody a nechám ho pracovať, keď sa ingrediencie spoja vypnem ho na 5 minút

2

medzitým si nakrájam bagetu, alebo žemle na kocky ak je cesto husté prilejem ešte trošku vody asi po 5 minútach pridám bagetu a ešte ho nechám pracovať celkom asi 10 minút
cesto nechán vykysnúť asi 30 minút rozdelím na polovicu a vytvarujem knedle

3

nechám pod utierkou ešte asi 15 minút vykysnúť keď voda v naparovacom hrnci začne vrieť mriežku potriem olejom

4

vložím knedľu a nechám cca 25 minút, záleží od veľkosti samozrejme dá sa uvariť aj vo vode alebo na utierke nad parou

Knedľa žemľová

Páčil sa ti môj recept? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.