jednoduchá, chutná a bez "é-čok"
Ingredience
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2019/08/knedla-nakraj_l-e1565435367629.jpg?fit=1331%2C768&ssl=1)
Postup
múku, droždie a asi 1 KL soli vsypem do robota prilejem asi 350 ml vody a nechám ho pracovať, keď sa ingrediencie spoja vypnem ho na 5 minút
medzitým si nakrájam bagetu, alebo žemle na kocky ak je cesto husté prilejem ešte trošku vody asi po 5 minútach pridám bagetu a ešte ho nechám pracovať celkom asi 10 minút
cesto nechán vykysnúť asi 30 minút rozdelím na polovicu a vytvarujem knedle
nechám pod utierkou ešte asi 15 minút vykysnúť keď voda v naparovacom hrnci začne vrieť mriežku potriem olejom
vložím knedľu a nechám cca 25 minút, záleží od veľkosti samozrejme dá sa uvariť aj vo vode alebo na utierke nad parou
alebo dve menšie
Ingrediencie
Postup
múku, droždie a asi 1 KL soli vsypem do robota prilejem asi 350 ml vody a nechám ho pracovať, keď sa ingrediencie spoja vypnem ho na 5 minút
medzitým si nakrájam bagetu, alebo žemle na kocky ak je cesto husté prilejem ešte trošku vody asi po 5 minútach pridám bagetu a ešte ho nechám pracovať celkom asi 10 minút
cesto nechán vykysnúť asi 30 minút rozdelím na polovicu a vytvarujem knedle
nechám pod utierkou ešte asi 15 minút vykysnúť keď voda v naparovacom hrnci začne vrieť mriežku potriem olejom
vložím knedľu a nechám cca 25 minút, záleží od veľkosti samozrejme dá sa uvariť aj vo vode alebo na utierke nad parou
alebo dve menšie