pravá vegánska kulajda
Ingredience
200 g lesné huby najlepšie čerstvé, ak nie tak aj mrazené
1 hrsť sušenú huby ak nie sú čerstvé
4 ks zemiak
250 ml smotana sójová
4 ks cesbak
1 ks cibuľa
2 ks bobkový list
1 ks kôpor čerstvý
1 PL ocot podľa chuti
1 štipka soľ, mletá rasca, nové korenie

Postup
1
na oleji osmažím nakrájanú cibuľu, pridám nakrájané huby na väčšie kúsky, 1/2 KL mletej rasce a podusím, zalejem vriacou vodou, pridám na kocky nakrájané zemiaky, zeleninový natur bujón, bobkový list, nové korenie,
2
keď sú zemiaky skoro mäkké pridám smotanu nastrúhaný surový zemiak na zahustenie a nechám prevrieť, dochutím soľou, čiernym korením, octom a pridám nakrájaný kôpor
Ingrediencie
200 g lesné huby najlepšie čerstvé, ak nie tak aj mrazené
1 hrsť sušenú huby ak nie sú čerstvé
4 ks zemiak
250 ml smotana sójová
4 ks cesbak
1 ks cibuľa
2 ks bobkový list
1 ks kôpor čerstvý
1 PL ocot podľa chuti
1 štipka soľ, mletá rasca, nové korenie