Kulajda

pravá vegánska kulajda

Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 minsAuthorPeterCategory

Ingredience

 200 g lesné huby najlepšie čerstvé, ak nie tak aj mrazené
 1 hrsť sušenú huby ak nie sú čerstvé
 4 gals zemiak
 250 ml smotana sójová
 4 gals cesbak
 1 gal cibuľa
 2 gals bobkový list
 1 gal kôpor čerstvý
 1 fl oz ocot podľa chuti
 1 stick soľ, mletá rasca, nové korenie

Postup

1

na oleji osmažím nakrájanú cibuľu, pridám nakrájané huby na väčšie kúsky, 1/2 KL mletej rasce a podusím, zalejem vriacou vodou, pridám na kocky nakrájané zemiaky, zeleninový natur bujón, bobkový list, nové korenie,

2

keď sú zemiaky skoro mäkké pridám smotanu nastrúhaný surový zemiak na zahustenie a nechám prevrieť, dochutím soľou, čiernym korením, octom a pridám nakrájaný kôpor

Ingredients

 200 g lesné huby najlepšie čerstvé, ak nie tak aj mrazené
 1 hrsť sušenú huby ak nie sú čerstvé
 4 gals zemiak
 250 ml smotana sójová
 4 gals cesbak
 1 gal cibuľa
 2 gals bobkový list
 1 gal kôpor čerstvý
 1 fl oz ocot podľa chuti
 1 stick soľ, mletá rasca, nové korenie

Directions

1

na oleji osmažím nakrájanú cibuľu, pridám nakrájané huby na väčšie kúsky, 1/2 KL mletej rasce a podusím, zalejem vriacou vodou, pridám na kocky nakrájané zemiaky, zeleninový natur bujón, bobkový list, nové korenie,

2

keď sú zemiaky skoro mäkké pridám smotanu nastrúhaný surový zemiak na zahustenie a nechám prevrieť, dochutím soľou, čiernym korením, octom a pridám nakrájaný kôpor

Kulajda

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.