Kulajda

PeterAutorPeter
Kategória
Príprava10 minút
Varenie25 minút
Celkovo35 minút
NáročnosťJednoduchá
QR Code

Ingrediencie

 200 g lesné huby najlepšie čerstvé, ak nie tak aj mrazené
 1 hrsť sušenú huby ak nie sú čerstvé
 4 ks zemiak
 250 ml smotana sójová
 4 ks cesbak
 1 ks cibuľa
 2 ks bobkový list
 1 ks kôpor čerstvý
 1 PL ocot podľa chuti
 1 štipka soľ, mletá rasca, nové korenie

Postup

1

na oleji osmažím nakrájanú cibuľu, pridám nakrájané huby na väčšie kúsky, 1/2 KL mletej rasce a podusím, zalejem vriacou vodou, pridám na kocky nakrájané zemiaky, zeleninový natur bujón, bobkový list, nové korenie,

2

keď sú zemiaky skoro mäkké pridám smotanu nastrúhaný surový zemiak na zahustenie a nechám prevrieť, dochutím soľou, čiernym korením, octom a pridám nakrájaný kôpor

Ingrediencie

 200 g lesné huby najlepšie čerstvé, ak nie tak aj mrazené
 1 hrsť sušenú huby ak nie sú čerstvé
 4 ks zemiak
 250 ml smotana sójová
 4 ks cesbak
 1 ks cibuľa
 2 ks bobkový list
 1 ks kôpor čerstvý
 1 PL ocot podľa chuti
 1 štipka soľ, mletá rasca, nové korenie

Postup

1

na oleji osmažím nakrájanú cibuľu, pridám nakrájané huby na väčšie kúsky, 1/2 KL mletej rasce a podusím, zalejem vriacou vodou, pridám na kocky nakrájané zemiaky, zeleninový natur bujón, bobkový list, nové korenie,

2

keď sú zemiaky skoro mäkké pridám smotanu nastrúhaný surový zemiak na zahustenie a nechám prevrieť, dochutím soľou, čiernym korením, octom a pridám nakrájaný kôpor

Kulajda

Páčil sa ti môj recept? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.