Langoš

PeterAutorPeter
QR Code

Ingrediencie

 500 g múka hladká
 300 ml voda vlažná
 1 KL droždie sušené
 3 ks cesnak
 4 PL olivový olej
 400 ml olej na vyprážanie
 1 ks tatárska omáčka, kyslá smotana, tvrdý syr na posypanie ...

Postup

1

z múky, vody, droždia a soli nechám robota vypracovať cesto, nechám vykysnúť cca 40 min

2

po vykysnutí si ho rozdelíme na cca 12 častí, teda najprv na 3 a tie 3 potom na 4 ks bochníčkov, ktoré potom rozvaľkám a nechám ešte aspoň 10 min. podkysnúť

3

cesnak si pretlačím, alebo rozotriem so soľou a zalejem olivovým olejom

4

langoše si osmažím na oleji po oboch stranách

5

poukladám na papierové utierky, aby som ich zbavil zbytočného tuku
potriem cesnakom, tatarkou alebo smotanou

6

posypem nastrúhaným syrom
a už len dobrú chuť...

Ingrediencie

 500 g múka hladká
 300 ml voda vlažná
 1 KL droždie sušené
 3 ks cesnak
 4 PL olivový olej
 400 ml olej na vyprážanie
 1 ks tatárska omáčka, kyslá smotana, tvrdý syr na posypanie ...

Postup

1

z múky, vody, droždia a soli nechám robota vypracovať cesto, nechám vykysnúť cca 40 min

2

po vykysnutí si ho rozdelíme na cca 12 častí, teda najprv na 3 a tie 3 potom na 4 ks bochníčkov, ktoré potom rozvaľkám a nechám ešte aspoň 10 min. podkysnúť

3

cesnak si pretlačím, alebo rozotriem so soľou a zalejem olivovým olejom

4

langoše si osmažím na oleji po oboch stranách

5

poukladám na papierové utierky, aby som ich zbavil zbytočného tuku
potriem cesnakom, tatarkou alebo smotanou

6

posypem nastrúhaným syrom
a už len dobrú chuť...

Langoš

Páčil sa ti môj recept? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.