Lečo

dnes taká letná klasika a čo? no predsa lečo, ale naozaj dobré aj bez vajíčka...

Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 minsAuthorPeterCategory,

Ingredience

 3 gals paprika biela
 1 gal kápia
 300 g paradajky
 2 oz paradajkový pretlak alebo 1 konzerva pardajky celé
 100 g tofu údené
 1 gal cibuľa
 3 gals cesnak
 1 gal chilli paprička
 1 bazalka
 100 ml olej olivový
 1 stick soľ, čierne ml. korenie

Postup

1

všetky ingrediencie nakrájam

2

papriky podusím na cibuľke, ale nie dlho nech sú trošku chrumkavé, pridám cesnak, chilli a pretlak chvíľku posmažím, paradajky narežem na koncoch do kríža a povarím vo vriacej vode cca 1 min, aby sa dali olúpať

3

teraz je ten správny čas pridať nastrúhané tofu a bazalku

4

paradajky nakrájam a pridám k leču aby sa skamarátili, ja pridávam aj paradajky v konzerve, lečo potom nebude také vodnaté, a netreba ho dusiť hodinu, dochutím soľou, ČK, olivovým olejom
a už len dobrú chuť 🙂

Ingredients

 3 gals paprika biela
 1 gal kápia
 300 g paradajky
 2 oz paradajkový pretlak alebo 1 konzerva pardajky celé
 100 g tofu údené
 1 gal cibuľa
 3 gals cesnak
 1 gal chilli paprička
 1 bazalka
 100 ml olej olivový
 1 stick soľ, čierne ml. korenie

Directions

1

všetky ingrediencie nakrájam

2

papriky podusím na cibuľke, ale nie dlho nech sú trošku chrumkavé, pridám cesnak, chilli a pretlak chvíľku posmažím, paradajky narežem na koncoch do kríža a povarím vo vriacej vode cca 1 min, aby sa dali olúpať

3

teraz je ten správny čas pridať nastrúhané tofu a bazalku

4

paradajky nakrájam a pridám k leču aby sa skamarátili, ja pridávam aj paradajky v konzerve, lečo potom nebude také vodnaté, a netreba ho dusiť hodinu, dochutím soľou, ČK, olivovým olejom
a už len dobrú chuť 🙂

Lečo

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.