Lečo

dnes taká letná klasika a čo? no predsa lečo, ale naozaj dobré aj bez vajíčka...

Príprava10 minútVarenie15 minútCelkovo25 minútAutorPeterKategória,

Ingredience

 3 ks paprika biela
 1 ks kápia
 300 g paradajky
 2 KL paradajkový pretlak alebo 1 konzerva pardajky celé
 100 g tofu údené
 1 ks cibuľa
 3 ks cesnak
 1 ks chilli paprička
 1 bazalka
 100 ml olej olivový
 1 štipka soľ, čierne ml. korenie

Postup

1

všetky ingrediencie nakrájam

2

papriky podusím na cibuľke, ale nie dlho nech sú trošku chrumkavé, pridám cesnak, chilli a pretlak chvíľku posmažím, paradajky narežem na koncoch do kríža a povarím vo vriacej vode cca 1 min, aby sa dali olúpať

3

teraz je ten správny čas pridať nastrúhané tofu a bazalku

4

paradajky nakrájam a pridám k leču aby sa skamarátili, ja pridávam aj paradajky v konzerve, lečo potom nebude také vodnaté, a netreba ho dusiť hodinu, dochutím soľou, ČK, olivovým olejom
a už len dobrú chuť 🙂

Ingrediencie

 3 ks paprika biela
 1 ks kápia
 300 g paradajky
 2 KL paradajkový pretlak alebo 1 konzerva pardajky celé
 100 g tofu údené
 1 ks cibuľa
 3 ks cesnak
 1 ks chilli paprička
 1 bazalka
 100 ml olej olivový
 1 štipka soľ, čierne ml. korenie

Postup

1

všetky ingrediencie nakrájam

2

papriky podusím na cibuľke, ale nie dlho nech sú trošku chrumkavé, pridám cesnak, chilli a pretlak chvíľku posmažím, paradajky narežem na koncoch do kríža a povarím vo vriacej vode cca 1 min, aby sa dali olúpať

3

teraz je ten správny čas pridať nastrúhané tofu a bazalku

4

paradajky nakrájam a pridám k leču aby sa skamarátili, ja pridávam aj paradajky v konzerve, lečo potom nebude také vodnaté, a netreba ho dusiť hodinu, dochutím soľou, ČK, olivovým olejom
a už len dobrú chuť 🙂

Lečo

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

sk Slovak
X

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.