Mexický guláš

AutorPeter
Kategória
Príprava14 minút
Varenie25 minút
Celkovo39 minút
NáročnosťJednoduchá
QR Code

Ingrediencie

 250 g šampiňóny hnedé
 200 g tofu
 100 g hrášok čerstvý (mrazený)
 1 PL pretlak
 1 ks cibuľa
 3 ks a viac cesnak strúčik
 3 PL olej rastlinný
 1 KL paprika mletá
 ½ KL paprika pálivá alebo chilli (nemusí byť)
 1 štipka čierne ml. korenie, soľ, majoránka
 1 ks syr strúhaný
 250 ml zeleninový vývar alebo voda

Postup

1

tofu nakrájam a uvarím v osolenej vode cca 3 minútky

2

šampiňóny nakrájam a sprudka opečiem na troške oleja

3

nakrájanú cibuľu opečiem na oleji
pridám pretlak a nechám skaramelizovať
pridám papriku a premiešam

4

pridám tofu a šampiňóny
trošku posmažím a zalejem vývarom
chvíľu dusím, aby sa to skamarátilo veď všetko je už vlastne uvarené

5

pridám hrášok a cesnak
dosolím a dokorením

6

podával som s ryžou
posypané syrom a s kyslou uhorkou

7

tak už len dobrú chuť prajem ...

Ingrediencie

 250 g šampiňóny hnedé
 200 g tofu
 100 g hrášok čerstvý (mrazený)
 1 PL pretlak
 1 ks cibuľa
 3 ks a viac cesnak strúčik
 3 PL olej rastlinný
 1 KL paprika mletá
 ½ KL paprika pálivá alebo chilli (nemusí byť)
 1 štipka čierne ml. korenie, soľ, majoránka
 1 ks syr strúhaný
 250 ml zeleninový vývar alebo voda

Postup

1

tofu nakrájam a uvarím v osolenej vode cca 3 minútky

2

šampiňóny nakrájam a sprudka opečiem na troške oleja

3

nakrájanú cibuľu opečiem na oleji
pridám pretlak a nechám skaramelizovať
pridám papriku a premiešam

4

pridám tofu a šampiňóny
trošku posmažím a zalejem vývarom
chvíľu dusím, aby sa to skamarátilo veď všetko je už vlastne uvarené

5

pridám hrášok a cesnak
dosolím a dokorením

6

podával som s ryžou
posypané syrom a s kyslou uhorkou

7

tak už len dobrú chuť prajem ...

Mexický guláš

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

sk Slovak
X

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.