alebo talianska zeleninová polievka
Ingredience
Postup
verzií je naozaj veľa a to podľa obdobia či oblasti, v zásade si tam môžte dať zeleninu akú práve máte a na akú máte chuť buď s cestovinou, alebo bez ak s cestovinou tak mušličky conchigliette, ale už som našiel verziu aj so špagetami je to proste hustá zeleninová polievka
Je to celkom jednoduché, mrkvu a zeler nakrájam na kocky a smažím na olivovom oleji, po 3 minutkách pridám nadrobno nakrájanú cibuľu, po 2 minutkách cuketu na kocky, zemiak a postupne ďalšie ingrediencie (brokolicu, feferónku, paradajky...)
Zalejem vriacou vodou, ale lepšie by bolo zeleninovým vývarom, pridám ptržlenovú vňať, ligurček, cesnak a ak chcete cestoviny teraz je ten správny čas
ak nie varte do mäkka a asi jednu tretinu polievky rozmixujte, alebo pretlačte
no a tu je druhá verzia s cestovinou, obe boli ozaj skvelé tak je na tebe akú verziu zvolíš
no a tretia verzia s nalámanými špagetami a paradajkami
s parmezánom
Ingrediencie
Postup
verzií je naozaj veľa a to podľa obdobia či oblasti, v zásade si tam môžte dať zeleninu akú práve máte a na akú máte chuť buď s cestovinou, alebo bez ak s cestovinou tak mušličky conchigliette, ale už som našiel verziu aj so špagetami je to proste hustá zeleninová polievka
Je to celkom jednoduché, mrkvu a zeler nakrájam na kocky a smažím na olivovom oleji, po 3 minutkách pridám nadrobno nakrájanú cibuľu, po 2 minutkách cuketu na kocky, zemiak a postupne ďalšie ingrediencie (brokolicu, feferónku, paradajky...)
Zalejem vriacou vodou, ale lepšie by bolo zeleninovým vývarom, pridám ptržlenovú vňať, ligurček, cesnak a ak chcete cestoviny teraz je ten správny čas
ak nie varte do mäkka a asi jednu tretinu polievky rozmixujte, alebo pretlačte
no a tu je druhá verzia s cestovinou, obe boli ozaj skvelé tak je na tebe akú verziu zvolíš
no a tretia verzia s nalámanými špagetami a paradajkami
s parmezánom