Traditional Middle Eastern Recipe...
Ingredience
 1 hrnček šošovica
 1 hrnček ryža
 3 ks cibuľa veľká
 1 KL rímska rasca, koriander
 1 KL soľ
 3 PL olivový olej
 1 štipka kurkuma, čierne korenie,  trošku celej škorice, štipka chilli
 1 PL citrónová šťava
 2 hrnčeky(ov) vývar zeleninový
 1 hrnček voda v ktorej sa varila šošovica
na cesnakový dip
 2 ks cesnak
 250 g jogurt sójový alebo kokosová smotana kyslá
 1 štipka čierne korenie, chilli, soľ

Postup
1
hneď na začiatku si namočím šošovicu

2
cibuľu si nakrájam na polmesiačiky a opekám na oleji do chrumkava

3
bude to trvať 20-30 minút za stáleho miešania

4
keď mám cibuľu hotovú, tak šošovicu prepláchnem a dám variť do osolenej vody
15-20 minút by jej mohlo stačiť

5
šošovicu scedím (pohár vody v ktorej sa varila si ale nechám)
a šup s ňou na panvicu, kde som smažil cibuľu, trošku som jej tam nechal
pridám koreniny

6
ryžu trošku opečiem na oleji, posolím, pridám šošovicu, zalejem vývarom, vodou so šošovice a pomaly varím cca 20 minút, kým nie je mäkká

7
zatiľ si pripravým cesnakový dip

8
a už len dobrú chuť prajem...

Ingrediencie
 1 hrnček šošovica
 1 hrnček ryža
 3 ks cibuľa veľká
 1 KL rímska rasca, koriander
 1 KL soľ
 3 PL olivový olej
 1 štipka kurkuma, čierne korenie,  trošku celej škorice, štipka chilli
 1 PL citrónová šťava
 2 hrnčeky(ov) vývar zeleninový
 1 hrnček voda v ktorej sa varila šošovica
na cesnakový dip
 2 ks cesnak
 250 g jogurt sójový alebo kokosová smotana kyslá
 1 štipka čierne korenie, chilli, soľ
