Panuozzo Napoletano

pre niekoho lepšie ako pizza,
áno aj pre mňa a to mám pizzu naozaj rád...

Ingredience

 500 g múka na pizzu
 100 g múka hladká chlebová
 360 ml voda
 18 g soľ
 4 g droždie
 50 g múka semolina alebo hrubá múka na podsypanie
náplň...
 400 g syr mozarella nastrúhaný alebo plátky, (vegan syr)
 200 g parmezán
 100 ml olej olivový
 1 balenie vegan morčacia šunka
 1 balenie rukola
 1 balenie tofu údené
 1 štipka soľ
 1 štipka maldon vločková soľ
na pesto...
 2 hrste bazalka
 50 g píniové oriešky (alebo kešu)
 50 g parmezán strúhaný
 70 ml olivový olej
 1 štipka soľ
paradajkové...
 1 ks paradajky v konzerve
 1 ks cesnak
 1 ks chilli paprička
 1 štipka soľ, čierne mleté korenie

Postup

1

z múky, vody, droždia a soli vypracujem cesto
rozdelím na 200g bochníčky
potriem olejom, uložím do plastových boxov a šup do chladničky
na cca 12 až 22 hodín

2

po 14 hodinách vypracujem placku alebo koliesko na semoline
aby sa to nelepilo a šup do trúby

3

teplotu rúry daj na maximum ja som mal na 300°C a piekol som do zlatohneda

4

po upečení vyberiem rozrežem

5

pridám olivový olej, trošku oregána, nastrúhaný syr
a šup naspäť do rúry aby sa syr zapiekol
vegáni použijú samozrejme vegan syr

6

vyberiem, pridám morčaciu šunku, parmezán, tofu, rukolu a pesto alebo omáčky podľa vlastného výberu
jemne prisolím vločkovou soľou Maldon

7

a už len dobrú chuť prajem ....

 

Ingrediencie

 500 g múka na pizzu
 100 g múka hladká chlebová
 360 ml voda
 18 g soľ
 4 g droždie
 50 g múka semolina alebo hrubá múka na podsypanie
náplň...
 400 g syr mozarella nastrúhaný alebo plátky, (vegan syr)
 200 g parmezán
 100 ml olej olivový
 1 balenie vegan morčacia šunka
 1 balenie rukola
 1 balenie tofu údené
 1 štipka soľ
 1 štipka maldon vločková soľ
na pesto...
 2 hrste bazalka
 50 g píniové oriešky (alebo kešu)
 50 g parmezán strúhaný
 70 ml olivový olej
 1 štipka soľ
paradajkové...
 1 ks paradajky v konzerve
 1 ks cesnak
 1 ks chilli paprička
 1 štipka soľ, čierne mleté korenie

Postup

1

z múky, vody, droždia a soli vypracujem cesto
rozdelím na 200g bochníčky
potriem olejom, uložím do plastových boxov a šup do chladničky
na cca 12 až 22 hodín

2

po 14 hodinách vypracujem placku alebo koliesko na semoline
aby sa to nelepilo a šup do trúby

3

teplotu rúry daj na maximum ja som mal na 300°C a piekol som do zlatohneda

4

po upečení vyberiem rozrežem

5

pridám olivový olej, trošku oregána, nastrúhaný syr
a šup naspäť do rúry aby sa syr zapiekol
vegáni použijú samozrejme vegan syr

6

vyberiem, pridám morčaciu šunku, parmezán, tofu, rukolu a pesto alebo omáčky podľa vlastného výberu
jemne prisolím vločkovou soľou Maldon

7

a už len dobrú chuť prajem ....

Panuozzo Napoletano

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.