nie je to žiadna rýchlovka - chce to čas
Ingredience
Postup
múky, soľ, droždie, olivový olej a vodu (áno je jej dosť, ale cesto by malo byť hydratované na 80%) premiešam a nechám odpočinúť
po cca 30 minútach opäť premiešam, dobre prepracujem*, zakryjem fóliou a dám do chladničky na 24 - 36 hodín
po 24 hodinách vyberiem a rozdelím na 4 časti a nechám odpočívať ešte 60 min. pod utierkou
* je dobre si pri práci s cestom namočiť ruky do vody, aby sa s ním lepšie pracovalo
podsypem semolinovou múkou a začnem cesto formovať a naťahovať, jemne pokvapkám olivovým olejom a šup do rúry
čím vyššia teplota tým lepšie, u mňa 230°C cca 7-10 minút
vyberiem, poukladám špenátové listy, potriem utreným cesnakom v olivovom oleji a hrubozrnnú soľ
naskladám syr a šup pod gril, kým sa syr pekne neroztopí
uno perfetto, no a už len dobrú chuť prajem...
Ingrediencie
Postup
múky, soľ, droždie, olivový olej a vodu (áno je jej dosť, ale cesto by malo byť hydratované na 80%) premiešam a nechám odpočinúť
po cca 30 minútach opäť premiešam, dobre prepracujem*, zakryjem fóliou a dám do chladničky na 24 - 36 hodín
po 24 hodinách vyberiem a rozdelím na 4 časti a nechám odpočívať ešte 60 min. pod utierkou
* je dobre si pri práci s cestom namočiť ruky do vody, aby sa s ním lepšie pracovalo
podsypem semolinovou múkou a začnem cesto formovať a naťahovať, jemne pokvapkám olivovým olejom a šup do rúry
čím vyššia teplota tým lepšie, u mňa 230°C cca 7-10 minút
vyberiem, poukladám špenátové listy, potriem utreným cesnakom v olivovom oleji a hrubozrnnú soľ
naskladám syr a šup pod gril, kým sa syr pekne neroztopí
uno perfetto, no a už len dobrú chuť prajem...