Pinsa Romana

nie je to žiadna rýchlovka - chce to čas

Príprava1 deň 60 minútVarenie15 minútCelkovo1 deň 1 h 15 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 500 g múka na Pinsu (samozrejme som nemal) použil som klasickú chlebovú T650 a štipku polohrubej 50g
 50 g ryžová múka
 2 štipky(iek) semolinová múka na podsypanie pracovnej dosky
 400 g voda studená
 1 PL olivový olej extra virgin
 3 g droždie
 1 štipka soľ
Suroviny na topping podľa chuti
 1 ks strúčik cesnaku
 1 štipka špenátové listy (rukola)
 12 plátky(ov) syr plátkový, alebo iný
 100 g čo len chceš ... (huby, paradajky cherry...)

Postup

1

múky, soľ, droždie, olivový olej a vodu (áno je jej dosť, ale cesto by malo byť hydratované na 80%) premiešam a nechám odpočinúť
po cca 30 minútach opäť premiešam, dobre prepracujem*, zakryjem fóliou a dám do chladničky na 24 - 36 hodín
po 24 hodinách vyberiem a rozdelím na 4 časti a nechám odpočívať ešte 60 min. pod utierkou

* je dobre si pri práci s cestom namočiť ruky do vody, aby sa s ním lepšie pracovalo

2

podsypem semolinovou múkou a začnem cesto formovať a naťahovať, jemne pokvapkám olivovým olejom a šup do rúry
čím vyššia teplota tým lepšie, u mňa 230°C cca 7-10 minút

3

vyberiem, poukladám špenátové listy, potriem utreným cesnakom v olivovom oleji a hrubozrnnú soľ

4

naskladám syr a šup pod gril, kým sa syr pekne neroztopí

5

uno perfetto, no a už len dobrú chuť prajem...

tu som čerpal...

Ingrediencie

 500 g múka na Pinsu (samozrejme som nemal) použil som klasickú chlebovú T650 a štipku polohrubej 50g
 50 g ryžová múka
 2 štipky(iek) semolinová múka na podsypanie pracovnej dosky
 400 g voda studená
 1 PL olivový olej extra virgin
 3 g droždie
 1 štipka soľ
Suroviny na topping podľa chuti
 1 ks strúčik cesnaku
 1 štipka špenátové listy (rukola)
 12 plátky(ov) syr plátkový, alebo iný
 100 g čo len chceš ... (huby, paradajky cherry...)

Postup

1

múky, soľ, droždie, olivový olej a vodu (áno je jej dosť, ale cesto by malo byť hydratované na 80%) premiešam a nechám odpočinúť
po cca 30 minútach opäť premiešam, dobre prepracujem*, zakryjem fóliou a dám do chladničky na 24 - 36 hodín
po 24 hodinách vyberiem a rozdelím na 4 časti a nechám odpočívať ešte 60 min. pod utierkou

* je dobre si pri práci s cestom namočiť ruky do vody, aby sa s ním lepšie pracovalo

2

podsypem semolinovou múkou a začnem cesto formovať a naťahovať, jemne pokvapkám olivovým olejom a šup do rúry
čím vyššia teplota tým lepšie, u mňa 230°C cca 7-10 minút

3

vyberiem, poukladám špenátové listy, potriem utreným cesnakom v olivovom oleji a hrubozrnnú soľ

4

naskladám syr a šup pod gril, kým sa syr pekne neroztopí

5

uno perfetto, no a už len dobrú chuť prajem...

tu som čerpal...
Pinsa Romana

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.