čo dodať ? 🙂
Ingredience
Postup
najprv som si pripravil poolish a nechal 1 hodinku pri izbovej teplote potom ho dám do chladničky na 16 - 24 hodín
po 16 hodinách poolish zmiešam s múkou a vodou
vypracujem cesto, je riedke, ale dá sa to. Potriem olivovým olejom a nechám hodinku prikryté kysnúť
po hodinke som ho rozdelil na 4 časti, dobre utiahol a nechal zase hodinku kysnúť
sploštím ho trošku a položím z oboch strán do múky.
Vytvarujem rukami pizzu od stredu k okraju.
paradajky z konzervy dobre popučím rukou, pridám trošku olivového oleja a soľ
roztriem na cesto, pridám pár lístkov bazalky, syr a olivový olej
rúru vyhrejem na max. u mňa 275°C s kameňom, program pizza - ventilátor s horúcim vzduchom a spodný ohrev
a pizzu pečiem kým sa okraje trošku nepripečú u mňa cca 4-5 min.
po vybratí pridám ešte bazalku a olivový olej
mala krásne chrumkavý okraj, stálo to za to
išiel som podľa tohto receptu...
HOMECOOKED.cz
ale čerpal som aj tu...
Ingrediencie
Postup
najprv som si pripravil poolish a nechal 1 hodinku pri izbovej teplote potom ho dám do chladničky na 16 - 24 hodín
po 16 hodinách poolish zmiešam s múkou a vodou
vypracujem cesto, je riedke, ale dá sa to. Potriem olivovým olejom a nechám hodinku prikryté kysnúť
po hodinke som ho rozdelil na 4 časti, dobre utiahol a nechal zase hodinku kysnúť
sploštím ho trošku a položím z oboch strán do múky.
Vytvarujem rukami pizzu od stredu k okraju.
paradajky z konzervy dobre popučím rukou, pridám trošku olivového oleja a soľ
roztriem na cesto, pridám pár lístkov bazalky, syr a olivový olej
rúru vyhrejem na max. u mňa 275°C s kameňom, program pizza - ventilátor s horúcim vzduchom a spodný ohrev
a pizzu pečiem kým sa okraje trošku nepripečú u mňa cca 4-5 min.
po vybratí pridám ešte bazalku a olivový olej
mala krásne chrumkavý okraj, stálo to za to
išiel som podľa tohto receptu...
HOMECOOKED.cz
ale čerpal som aj tu...