Pizza Neapolitan

AutorPeter
Príprava2 hod
Varenie4 minút
Celkovo2 hod 4 minút
NáročnosťJednoduchá
QR Code

Ingrediencie

na poolish
 200 g múka 00 (talianska na pizzu)
 200 g voda
 5 g cukor trstinový
 5 g droždie sušené
na cesto
 300 g múka 00 na pizzu
 200 g múka chlebová
 300 g voda
 20 g soľ
na obloženie
 1 ks paradajky celé v konzerve
 1 zväzok bazalka čerstvá
 200 g syr
 1 PL olivový olej extra virgin

Postup

1

najprv som si pripravil poolish a nechal 1 hodinku pri izbovej teplote potom ho dám do chladničky na 16 - 24 hodín

2

po 16 hodinách poolish zmiešam s múkou a vodou

3

vypracujem cesto, je riedke, ale dá sa to. Potriem olivovým olejom a nechám hodinku prikryté kysnúť

4

po hodinke som ho rozdelil na 4 časti, dobre utiahol a nechal zase hodinku kysnúť

5

sploštím ho trošku a položím z oboch strán do múky.
Vytvarujem rukami pizzu od stredu k okraju.

6

paradajky z konzervy dobre popučím rukou, pridám trošku olivového oleja a soľ
roztriem na cesto, pridám pár lístkov bazalky, syr a olivový olej

7

rúru vyhrejem na max. u mňa 275°C s kameňom, program pizza - ventilátor s horúcim vzduchom a spodný ohrev
a pizzu pečiem kým sa okraje trošku nepripečú u mňa cca 4-5 min.

8

po vybratí pridám ešte bazalku a olivový olej
mala krásne chrumkavý okraj, stálo to za to

9

išiel som podľa tohto receptu...

Ingrediencie

na poolish
 200 g múka 00 (talianska na pizzu)
 200 g voda
 5 g cukor trstinový
 5 g droždie sušené
na cesto
 300 g múka 00 na pizzu
 200 g múka chlebová
 300 g voda
 20 g soľ
na obloženie
 1 ks paradajky celé v konzerve
 1 zväzok bazalka čerstvá
 200 g syr
 1 PL olivový olej extra virgin

Postup

1

najprv som si pripravil poolish a nechal 1 hodinku pri izbovej teplote potom ho dám do chladničky na 16 - 24 hodín

2

po 16 hodinách poolish zmiešam s múkou a vodou

3

vypracujem cesto, je riedke, ale dá sa to. Potriem olivovým olejom a nechám hodinku prikryté kysnúť

4

po hodinke som ho rozdelil na 4 časti, dobre utiahol a nechal zase hodinku kysnúť

5

sploštím ho trošku a položím z oboch strán do múky.
Vytvarujem rukami pizzu od stredu k okraju.

6

paradajky z konzervy dobre popučím rukou, pridám trošku olivového oleja a soľ
roztriem na cesto, pridám pár lístkov bazalky, syr a olivový olej

7

rúru vyhrejem na max. u mňa 275°C s kameňom, program pizza - ventilátor s horúcim vzduchom a spodný ohrev
a pizzu pečiem kým sa okraje trošku nepripečú u mňa cca 4-5 min.

8

po vybratí pridám ešte bazalku a olivový olej
mala krásne chrumkavý okraj, stálo to za to

9

išiel som podľa tohto receptu...

Pizza Neapolitan

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.