„trošku pracnejšie jedlo, ktoré sa dá obmieňať…“
Ingredience
Postup
zemiaky uvarím v šupke, nechám vychladnúť, prelisujem alebo najemno nastrúham, postupne pridávam múku, aby som mal cesto s ktorím sa bude dobre pracovať a trošku soli. Nemieste dlho, lebo bude mäknúť.
tofu nakrájam na malé kocky, alebo nahrubo nastrúham. Na troške oleja ho osmažím do zlatista. Po vypnutí pridám červenú papriku a chilli. Namiesto tofu môžete nakrájať napr. šampiňóny.
cesto rozvaľkám asi na 4 mm hrúbku a vykrajujem pohárom kolieska. Na každé pridám trošku plnky a zabalím asi do veľkosti golfovej loptičky. Varia sa vo vriacej vode, keď vyplávajú na povrch ešte 2 minútky. Podávam s kyslou kapustou a posypané opraženou cibuľkou.
Ingrediencie
Postup
zemiaky uvarím v šupke, nechám vychladnúť, prelisujem alebo najemno nastrúham, postupne pridávam múku, aby som mal cesto s ktorím sa bude dobre pracovať a trošku soli. Nemieste dlho, lebo bude mäknúť.
tofu nakrájam na malé kocky, alebo nahrubo nastrúham. Na troške oleja ho osmažím do zlatista. Po vypnutí pridám červenú papriku a chilli. Namiesto tofu môžete nakrájať napr. šampiňóny.
cesto rozvaľkám asi na 4 mm hrúbku a vykrajujem pohárom kolieska. Na každé pridám trošku plnky a zabalím asi do veľkosti golfovej loptičky. Varia sa vo vriacej vode, keď vyplávajú na povrch ešte 2 minútky. Podávam s kyslou kapustou a posypané opraženou cibuľkou.