„trošku pracnejšie jedlo, ktoré sa dá obmieňať…“
Ingredience
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2019/07/gulky-e1564606785773.jpg?fit=1380%2C817&ssl=1)
Postup
zemiaky uvarím v šupke, nechám vychladnúť, prelisujem alebo najemno nastrúham, postupne pridávam múku, aby som mal cesto s ktorím sa bude dobre pracovať a trošku soli. Nemieste dlho, lebo bude mäknúť.
tofu nakrájam na malé kocky, alebo nahrubo nastrúham. Na troške oleja ho osmažím do zlatista. Po vypnutí pridám červenú papriku a chilli. Namiesto tofu môžete nakrájať napr. šampiňóny.
cesto rozvaľkám asi na 4 mm hrúbku a vykrajujem pohárom kolieska. Na každé pridám trošku plnky a zabalím asi do veľkosti golfovej loptičky. Varia sa vo vriacej vode, keď vyplávajú na povrch ešte 2 minútky. Podávam s kyslou kapustou a posypané opraženou cibuľkou.
Ingrediencie
Postup
zemiaky uvarím v šupke, nechám vychladnúť, prelisujem alebo najemno nastrúham, postupne pridávam múku, aby som mal cesto s ktorím sa bude dobre pracovať a trošku soli. Nemieste dlho, lebo bude mäknúť.
tofu nakrájam na malé kocky, alebo nahrubo nastrúham. Na troške oleja ho osmažím do zlatista. Po vypnutí pridám červenú papriku a chilli. Namiesto tofu môžete nakrájať napr. šampiňóny.
cesto rozvaľkám asi na 4 mm hrúbku a vykrajujem pohárom kolieska. Na každé pridám trošku plnky a zabalím asi do veľkosti golfovej loptičky. Varia sa vo vriacej vode, keď vyplávajú na povrch ešte 2 minútky. Podávam s kyslou kapustou a posypané opraženou cibuľkou.