sú lacné tak to stojí za vyskúšanie
Ingredience

Postup
baklažány nasolím cca 10 minút a poutieram

opečieme na panvici - tento krok sa dá preskočiť

poukladám do zapekacej misky a v rúre upečieme skoro do mäkka, baklažány vydlabem a vnútro pridám k zmesi

tofu, cibuľu, cesnak si rozmixujem, ale dá sa aj nakrájať na jemno a tofu popučiť vidličkou, vnútro z baklažánov poprekrajujem a popučím, nakrájanú červenú papriku, chilli papričku, dochutíme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a droždím. Do zmesi môžme pridať aj iné ingrediencie napr. nakrájané šampiňóny, paradajky...

baklažány naplním zmesou, nakoniec pokvapkám olivovým olejom a dám zapiecť cca 30 minút na 180°C do zlatista, pred dopečením môžeš posypať nestrúhaným syrom

a tu je plnený šampiňónmi, paprikou, krájaným tofu, jarnou cibuľkou

zapečený a tesne pred dopečením posypaný syrom

podávam s bagetou, opekanými zemiakmi, čerstvou zeleninou alebo čo je po ruke
dobrú chuť ...
