Risotto so špenátom

PeterAutorPeter
Kategória
Príprava10 minút
Varenie35 minút
Celkovo45 minút
NáročnosťJednoduchá
QR Code

Ingrediencie

 1 hrnček ryža napr. arborio, carnaroli alebo iná na risotto
 450 ml zeleninový vývar
 1 ks cibuľa menšia
 125 g čerstvý listový špenát (dá sa aj z marazeného, ale listového)
 2 ks cesnak
 150 ml dobré suché biele víno
 3 PL olej olivový
 1 štipka soľ, čierne korenie

Postup

1

použite dobré suché víno
ryžu pripravím presne ako tu: Risotto hubové

2

keď je ryža už skoro mäkká je čas na špenát a prilievam a miešam pridám ešte jeden strúčik cesnaku kto nechce nemusí, dochutím soľou, ČK a ja ešte miešam až kým nie je ryža mäkká teda al dente

3

malo by mať jemne krémovú konzistenciu, ale spravte si ho presne tak ako ho máte radi, no a už len posypať parmezánom
a dobrú chuť prajem 🙂

Ingrediencie

 1 hrnček ryža napr. arborio, carnaroli alebo iná na risotto
 450 ml zeleninový vývar
 1 ks cibuľa menšia
 125 g čerstvý listový špenát (dá sa aj z marazeného, ale listového)
 2 ks cesnak
 150 ml dobré suché biele víno
 3 PL olej olivový
 1 štipka soľ, čierne korenie

Postup

1

použite dobré suché víno
ryžu pripravím presne ako tu: Risotto hubové

2

keď je ryža už skoro mäkká je čas na špenát a prilievam a miešam pridám ešte jeden strúčik cesnaku kto nechce nemusí, dochutím soľou, ČK a ja ešte miešam až kým nie je ryža mäkká teda al dente

3

malo by mať jemne krémovú konzistenciu, ale spravte si ho presne tak ako ho máte radi, no a už len posypať parmezánom
a dobrú chuť prajem 🙂

Risotto so špenátom

Páčil sa ti môj recept? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.