Nastavenia tlače:

Segedínsky guláš

Príprava15 minútVarenie30 minútCelkovo45 minút

áno dá sa aj vo verzii vegan a možno bude aj lepšie chutiť

 750 g kapusta kyslá
 1 ks cibuľa
 100 g sójové kocky alebo rezance
 250 ml smotana sójová
 2 ks bobkový list
 3 PL olej
 1 štipka soľ, čierne korenie
 1 KL škrob zemiakový
 1 KL paprika mletá
 ½ KL chilli
1

na oleji osmahnem cibuľu, pridám nakrájanú kapustu, 2 KL mletej papriky, podlejem troškou vody a udusím do mäkka, pridám sójovú smotanu a ak je to potrebné, zahustím zemiakovým škrobom (zamiešam v studenej vode 1 dcl cca 1 KL), postupne prilievam

2

sójové kocky pripravím ako tu: Sójové mäso

3

sójové mäso pridám na kapustu nie do nej aby nenasiaklo
podávať môžete s knedľou: Knedľa žemľová
alebo si ju kúpte dostať ich už aj bez vajec a mlieka
a už len dobrú chuť :)

Nutričné hodnoty

Porcie 8