tradičné jedlo, ktoré vždy poteší a nemusíš ísť ani do Mauacek šošovičku mlácic 🙂
Ingredience
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2022/12/sosovica-s-klobasou_V_2.jpg?fit=409%2C727&ssl=1)
Postup
šošovicu namočím na 1 - 2 hodinky, ale myslím, že sa dá aj bez namáčania
vodu zlejem a dám ju variť s bobkovými listami
medzitým si usmažím na oleji cibuľu
keď už je skoro ready pridám cesnak 2 strúčiky ten už smažím len chvíľku
piídám mletú papriku a po chvíľke prilejem trošku vody
keď je šošovica uvarená pridám k nej cibuľku a smotanu, pridám 2 strúčiky cesnaku, čierne mleté korenie
nechám prevrieť, aby sa všetky ingrediencie skamarátili a dochutím soľou a limetkou
a už len osmažiť párky s cibuľou a máme hotovo
ale kľudne aj s vegánskou klobásou
a už len dobrú chuť ako vždy...
Ingrediencie
Postup
šošovicu namočím na 1 - 2 hodinky, ale myslím, že sa dá aj bez namáčania
vodu zlejem a dám ju variť s bobkovými listami
medzitým si usmažím na oleji cibuľu
keď už je skoro ready pridám cesnak 2 strúčiky ten už smažím len chvíľku
piídám mletú papriku a po chvíľke prilejem trošku vody
keď je šošovica uvarená pridám k nej cibuľku a smotanu, pridám 2 strúčiky cesnaku, čierne mleté korenie
nechám prevrieť, aby sa všetky ingrediencie skamarátili a dochutím soľou a limetkou
a už len osmažiť párky s cibuľou a máme hotovo
ale kľudne aj s vegánskou klobásou
a už len dobrú chuť ako vždy...