zdravšia verzia zo špaldovej múky
Ingredience
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2019/08/chleba_l.jpg?fit=1331%2C881&ssl=1)
Postup
všetky ingrediencie okrem olív vložím do robota a nechám ho pracovať, cesto by malo byť nelepivé, ak je riedke tak prisypem ešte múku ku koncu miesenia asi po 10 minútach pridám nakrájané olivy a sušené paradajky, nechám ho vykysnúť cca 40 minút by malo stačiť a po vykysnutí ho dám na dosku trošku ešte premiesim
vykysne menej ako z bielej múky, ale dá sa aj kombinovať 300 g špaldová a 300 g chlebová múka
vypracujem dva bochníky, tie nechám kysnúť ešte cca 20 minút, potom narežem vrch
dám do rúry cca 230°C asi 10 minút, na spodok rúry dám pekáč s vodou asi 200 ml, alebo priebežne striekam rozprašovačom letnú vodu, po 10 minútach stiahnem teplotu na 180°C a nechám dopiecť, u mňa to bolo asi 30 - 40 minút, treba to sledovať, pred dopečením potriem slanou vodou
no a už len dobrú chuť hoci len tak s olivovým olejom ...
Ingrediencie
Postup
všetky ingrediencie okrem olív vložím do robota a nechám ho pracovať, cesto by malo byť nelepivé, ak je riedke tak prisypem ešte múku ku koncu miesenia asi po 10 minútach pridám nakrájané olivy a sušené paradajky, nechám ho vykysnúť cca 40 minút by malo stačiť a po vykysnutí ho dám na dosku trošku ešte premiesim
vykysne menej ako z bielej múky, ale dá sa aj kombinovať 300 g špaldová a 300 g chlebová múka
vypracujem dva bochníky, tie nechám kysnúť ešte cca 20 minút, potom narežem vrch
dám do rúry cca 230°C asi 10 minút, na spodok rúry dám pekáč s vodou asi 200 ml, alebo priebežne striekam rozprašovačom letnú vodu, po 10 minútach stiahnem teplotu na 180°C a nechám dopiecť, u mňa to bolo asi 30 - 40 minút, treba to sledovať, pred dopečením potriem slanou vodou
no a už len dobrú chuť hoci len tak s olivovým olejom ...