vyskúšaj taliansky chlieb, ktorý sa ti zaručene podarí
Ingredience

Postup
najprv si pripravím kvások asi 150 ml vlažnej vody do ktorej pridám 1 PL cukru, rozdrobím droždie a pridám 3 polievkové lyžice múky, premiešam, prikryjem a nechám asi 20 minút aby sa droždie naštartovalo
po 20 minútach pridám ku kvásku zbytok vody (teda 300 - 350ml) a 500g preosiatej T650 (môžeš skúsiť 300g T650 chlebovej a 200g celozrnnej hladkej) múky mixérom vymiešam cesto, pridám olej a soľ a dobre mixnem aby sa pekne oddeľovalo od mysky prikryjem fóliou a nechám kysnúť 20 minút prikryté utierkou po 20 minútach ho párkrát dobre preložím v miske z ľava do prava a zase nechám 20 minút kysnúť zase ho preložím, prikryjem a nechám kysnúť 45min až 1 hodinu, to už bude také krásne nakysnuté ako na obrázku
po hodine ho vyložím na pomúčenú dosku roztiahnem a preložím ako obálku na 3 časti
bochník rozdelím na 4 časti
preložím na pečiaci papier vrch pomúčim aby sa mi neprilepilo na utierku prykryjem utierkou a necchám 30 - 40 minút podkysnúť
po 40 minútach ho šupnem do vyhriatej rúry na 200°C na 35 minút (program na chleba alebo spodný horný ohrev) na spodok rúry nalejem 200 ml vody
vyberiem na mriežku, prikryjem utierkou a nechám dobre vychladnúť je krásne vláčny a chutí fantasticky
tak dobrú chuť prajem 🙂