vyskúšaj taliansky chlieb, ktorý sa ti zaručene podarí
Ingredience
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2024/12/chlieb-krajce.jpg?fit=1338%2C886&ssl=1)
Postup
najprv si pripravím kvások
asi 150 ml vlažnej vody do ktorej pridám 1 PL cukru, rozdrobím droždie
a pridám 3 polievkové lyžice múky, premiešam, prikryjem a nechám asi 20 minút
aby sa droždie naštartovalo
po 20 minútach pridám ku kvásku zbytok vody (teda 350 ml) a 500g preosiatej múky
mixérom vymiešam cesto, pridám olej a soľ a dobre mixnem aby sa pekne oddeľovalo od mysky
prikryjem fóliou a nechám kysnúť 20 minút prikryté utierkou
po 20 minútach ho párkrát dobre preložím v miske z ľava do prava a zase nechám 20 minút kysnúť
zase ho preložím, prikryjem a nechám kysnúť 1 hodinu, to už bude také krásne nakysnuté ako na obrázku
po hodine ho vyložím na pomúčenú dosku
roztiahnem a preložím na 3 časti
bochník rozdelím na 4 časti
preložím na pečiaci papier
vrch pomúčim aby sa mi neprilepilo na utierku
prykryjem utierkou a necchám 30 - 40 minút podkysnúť
po 40 minútach ho šupnem do vyhriatej rúry
na 200°C na 35 minút (program na chleba alebo spodný horný ohrev)
na spodok rúry nalejem 200 ml vody
vyberiem na mriežku, prikryjem utierkou a nechám dobre vychladnúť
je krásne vláčny a chutí fantasticky
tak dobrú chuť 🙂
Ingrediencie
Postup
najprv si pripravím kvások
asi 150 ml vlažnej vody do ktorej pridám 1 PL cukru, rozdrobím droždie
a pridám 3 polievkové lyžice múky, premiešam, prikryjem a nechám asi 20 minút
aby sa droždie naštartovalo
po 20 minútach pridám ku kvásku zbytok vody (teda 350 ml) a 500g preosiatej múky
mixérom vymiešam cesto, pridám olej a soľ a dobre mixnem aby sa pekne oddeľovalo od mysky
prikryjem fóliou a nechám kysnúť 20 minút prikryté utierkou
po 20 minútach ho párkrát dobre preložím v miske z ľava do prava a zase nechám 20 minút kysnúť
zase ho preložím, prikryjem a nechám kysnúť 1 hodinu, to už bude také krásne nakysnuté ako na obrázku
po hodine ho vyložím na pomúčenú dosku
roztiahnem a preložím na 3 časti
bochník rozdelím na 4 časti
preložím na pečiaci papier
vrch pomúčim aby sa mi neprilepilo na utierku
prykryjem utierkou a necchám 30 - 40 minút podkysnúť
po 40 minútach ho šupnem do vyhriatej rúry
na 200°C na 35 minút (program na chleba alebo spodný horný ohrev)
na spodok rúry nalejem 200 ml vody
vyberiem na mriežku, prikryjem utierkou a nechám dobre vychladnúť
je krásne vláčny a chutí fantasticky
tak dobrú chuť 🙂