Taliansky chlieb

vyskúšaj taliansky chlieb, ktorý sa ti zaručene podarí

AutorPeterKategória,

Ingredience

 500 ml voda letná
 500 g múky chlebovej + 3 lyžice
 ½ kocky droždia čerstvého alebo sušené
 1 PL cukor
 1,50 KL soľ
 20 ml olej rastlinný

Postup

1

najprv si pripravím kvások
asi 150 ml vlažnej vody do ktorej pridám 1 PL cukru, rozdrobím droždie
a pridám 3 polievkové lyžice múky, premiešam, prikryjem a nechám asi 20 minút
aby sa droždie naštartovalo

2

po 20 minútach pridám ku kvásku zbytok vody (teda 350 ml) a 500g preosiatej múky
mixérom vymiešam cesto, pridám olej a soľ a dobre mixnem aby sa pekne oddeľovalo od mysky
prikryjem fóliou a nechám kysnúť 20 minút prikryté utierkou
po 20 minútach ho párkrát dobre preložím v miske z ľava do prava a zase nechám 20 minút kysnúť
zase ho preložím, prikryjem a nechám kysnúť 1 hodinu, to už bude také krásne nakysnuté ako na obrázku

3

po hodine ho vyložím na pomúčenú dosku
roztiahnem a preložím na 3 časti

4

bochník rozdelím na 4 časti

5

preložím na pečiaci papier
vrch pomúčim aby sa mi neprilepilo na utierku
prykryjem utierkou a necchám 30 - 40 minút podkysnúť

6

po 40 minútach ho šupnem do vyhriatej rúry
na 200°C na 35 minút (program na chleba alebo spodný horný ohrev)
na spodok rúry nalejem 200 ml vody

7

vyberiem na mriežku, prikryjem utierkou a nechám dobre vychladnúť
je krásne vláčny a chutí fantasticky

8

tak dobrú chuť 🙂

 

Ingrediencie

 500 ml voda letná
 500 g múky chlebovej + 3 lyžice
 ½ kocky droždia čerstvého alebo sušené
 1 PL cukor
 1,50 KL soľ
 20 ml olej rastlinný

Postup

1

najprv si pripravím kvások
asi 150 ml vlažnej vody do ktorej pridám 1 PL cukru, rozdrobím droždie
a pridám 3 polievkové lyžice múky, premiešam, prikryjem a nechám asi 20 minút
aby sa droždie naštartovalo

2

po 20 minútach pridám ku kvásku zbytok vody (teda 350 ml) a 500g preosiatej múky
mixérom vymiešam cesto, pridám olej a soľ a dobre mixnem aby sa pekne oddeľovalo od mysky
prikryjem fóliou a nechám kysnúť 20 minút prikryté utierkou
po 20 minútach ho párkrát dobre preložím v miske z ľava do prava a zase nechám 20 minút kysnúť
zase ho preložím, prikryjem a nechám kysnúť 1 hodinu, to už bude také krásne nakysnuté ako na obrázku

3

po hodine ho vyložím na pomúčenú dosku
roztiahnem a preložím na 3 časti

4

bochník rozdelím na 4 časti

5

preložím na pečiaci papier
vrch pomúčim aby sa mi neprilepilo na utierku
prykryjem utierkou a necchám 30 - 40 minút podkysnúť

6

po 40 minútach ho šupnem do vyhriatej rúry
na 200°C na 35 minút (program na chleba alebo spodný horný ohrev)
na spodok rúry nalejem 200 ml vody

7

vyberiem na mriežku, prikryjem utierkou a nechám dobre vychladnúť
je krásne vláčny a chutí fantasticky

8

tak dobrú chuť 🙂

Taliansky chlieb

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.