Vianočka

PeterAutorPeter
Kategória
Príprava40 minút
Varenie40 minút
Celkovo1 h 20 minút
NáročnosťStredná
QR Code

Ingrediencie

 250 g múka hladká
 250 g múka polohrubá
 180 ml mlieko, sójové, ryžové
 2 ks banán zrelý
 1 KL droždie sušené
 1 PL olej
 80 g cukor trstinový
 1 hrsť krozienka
 1 chuť do práce 🙂

Postup

1

banány rozmixujem v mlieku

2

všetky sypké ingrediencie dám do robota, pridám olej, a rozmixované banány, nechám ho pracovať cca 10 minút, medzi tým si rozohrejem rúru na 40°C, nechám vykysnúť cca 40 minút, potom vyberiem na pomúčenú dosku

3

rozdelím si ho na dve časti, jednu väčšiu a druhú menšiu, potom každú časť rozdelím ešte na 3 časti, zapletiem vrkoč na spodnú časť a na tú položím zapletenú menšiu časť
asi tak ako to vyzerá na obrázku

4

nechám vykysnúť cca 15-20 minút, potriem kokosovým mliekom a vrátim do rúry teraz až zapnutú na 180°C, pečie sa okolo 30-40 minút, sem tam môžte navlhčiť vlažnou vodou z rozprašovača

5

no a asi takto by mala vyzerať po upečení

6

tak už len nakrájať a dobrú chuť...

Ingrediencie

 250 g múka hladká
 250 g múka polohrubá
 180 ml mlieko, sójové, ryžové
 2 ks banán zrelý
 1 KL droždie sušené
 1 PL olej
 80 g cukor trstinový
 1 hrsť krozienka
 1 chuť do práce 🙂

Postup

1

banány rozmixujem v mlieku

2

všetky sypké ingrediencie dám do robota, pridám olej, a rozmixované banány, nechám ho pracovať cca 10 minút, medzi tým si rozohrejem rúru na 40°C, nechám vykysnúť cca 40 minút, potom vyberiem na pomúčenú dosku

3

rozdelím si ho na dve časti, jednu väčšiu a druhú menšiu, potom každú časť rozdelím ešte na 3 časti, zapletiem vrkoč na spodnú časť a na tú položím zapletenú menšiu časť
asi tak ako to vyzerá na obrázku

4

nechám vykysnúť cca 15-20 minút, potriem kokosovým mliekom a vrátim do rúry teraz až zapnutú na 180°C, pečie sa okolo 30-40 minút, sem tam môžte navlhčiť vlažnou vodou z rozprašovača

5

no a asi takto by mala vyzerať po upečení

6

tak už len nakrájať a dobrú chuť...

Vianočka

Páčil sa ti môj recept? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.