Zapečený baklažán so syrom

ľahké, letné, super...

Príprava20 minútVarenie30 minútCelkovo50 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 3 ks baklažány menšie
 1 ks paradajky konzerva
 1 ks cibuľa
 4 ks cesnak
 200 g syr typu mozarella
 100 g syr typu parmezan
 1 hrsť bazalka čerstvá
 1 ks chilli paprička
 200 ml olej na vyprážanie repkový
 4 PL múka hladká
 100 g hraška
 1 štipka oregano, olej olivový, soľ

Postup

1

baklažán nakrájam na kolieska a posolím, aby sa vypotil

2

paradajky mixnem a pridám na osmahnutú cibuľku a cesnak, pridám čerstvú bazalku, timián...
pozvoľna nechám dusiť

3

vypotený baklžán utriem papierovou utierkou a obalím v hladkej múke

4

hrašku rozrobím s vodou a obalím baklažány

5

vypražím v repkovom oleji do zlatova

6

poukaladám na papierovú utierku

7

a potom už len vrstviť omáčka, baklažán, syr, omáčka... omáčka len tak akurát nemalo by to v tom plávať, nakoniec syr a šup do trúby na 180°C cca 20 - 25 min kým sa to pekne zapečie, podávam s pečivom, paradajkami ...
a už len dobrú chuť 🙂

Ingrediencie

 3 ks baklažány menšie
 1 ks paradajky konzerva
 1 ks cibuľa
 4 ks cesnak
 200 g syr typu mozarella
 100 g syr typu parmezan
 1 hrsť bazalka čerstvá
 1 ks chilli paprička
 200 ml olej na vyprážanie repkový
 4 PL múka hladká
 100 g hraška
 1 štipka oregano, olej olivový, soľ

Postup

1

baklažán nakrájam na kolieska a posolím, aby sa vypotil

2

paradajky mixnem a pridám na osmahnutú cibuľku a cesnak, pridám čerstvú bazalku, timián...
pozvoľna nechám dusiť

3

vypotený baklžán utriem papierovou utierkou a obalím v hladkej múke

4

hrašku rozrobím s vodou a obalím baklažány

5

vypražím v repkovom oleji do zlatova

6

poukaladám na papierovú utierku

7

a potom už len vrstviť omáčka, baklažán, syr, omáčka... omáčka len tak akurát nemalo by to v tom plávať, nakoniec syr a šup do trúby na 180°C cca 20 - 25 min kým sa to pekne zapečie, podávam s pečivom, paradajkami ...
a už len dobrú chuť 🙂

Zapečený baklažán so syrom

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.