Zapečený chleba

po návšteve Krakova som dostal chuť na zapiekanki, ktoré som tam ochutnal a boli výborné aj tie moje aj tie ich ...
Tak vyskúšaj aj ty 🙂

AutorPeterKategória,

Ingredience

 bageta podľa množstva ktoré budeš robiť
 šampiňóny
 cuketa plátky
 maslo, olivový olej
 syr tvrdý nastrúhaný
 chilli pasta (nemusí byť)
 kečup, smotana ...
 jarná cibuľka, rukola
 syr plesnivý camembert, niva
 a naozaj podľa chuti čo len chceš, priprav si tú svoju verziu

Postup

1

Keď zavítaš do Krakowa nezabudni navštíviť židovskú štvrť Kazimierz, plac Nowy, kde nájdeš množstvo stánkov, ktoré ponúkajú zapiekanki

2

Ponúkajú naozaj veľa druhov a nie je problém ani pre vegetariánov, no s vegán verziami už nie som si taký istý, ak nie tak si priprav vlastnú.
Porcia malá alebo veľká a ceny od 15 - 28 zl.

3

Je to vlastne prekrojená obložená bageta zapečená v peci.
Ingrediencie sú naozaj rôzne od stredomorských, mexických, arabsjkých - teda každý si príde na svoje

4

ja som mal práve napečený čerstvý taliansky chlieb tak som použil namiesto bagety, no myslím žiadny problém ale už to nebudem volať zapiekanki
zľahka opiekol na olivovom oleji

5

pridal osmažené šampiňóny, marinovanú cuketu (light sójová omáčka) na plátky, camembert a potrel som chilli pastou

6

posypal nastrúhaným syrom a zapiekol v teplovzdušnej rúre aby sa syr roztopil
potom už len chilli omáčku a jarnú cibuľku

7

tak dobrú chuť ...

 

Ingrediencie

 bageta podľa množstva ktoré budeš robiť
 šampiňóny
 cuketa plátky
 maslo, olivový olej
 syr tvrdý nastrúhaný
 chilli pasta (nemusí byť)
 kečup, smotana ...
 jarná cibuľka, rukola
 syr plesnivý camembert, niva
 a naozaj podľa chuti čo len chceš, priprav si tú svoju verziu
Zapečený chleba

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.