po návšteve Krakova som dostal chuť na zapiekanki, ktoré som tam ochutnal a boli výborné aj tie moje aj tie ich ...
Tak vyskúšaj aj ty 🙂
Ingredience

Postup
Keď zavítaš do Krakowa nezabudni navštíviť židovskú štvrť Kazimierz, plac Nowy, kde nájdeš množstvo stánkov, ktoré ponúkajú zapiekanki
Ponúkajú naozaj veľa druhov a nie je problém ani pre vegetariánov, no s vegán verziami už nie som si taký istý, ak nie tak si priprav vlastnú.
Porcia malá alebo veľká a ceny od 15 - 28 zl.
Je to vlastne prekrojená obložená bageta zapečená v peci.
Ingrediencie sú naozaj rôzne od stredomorských, mexických, arabsjkých - teda každý si príde na svoje
ja som mal práve napečený čerstvý taliansky chlieb tak som použil namiesto bagety, no myslím žiadny problém ale už to nebudem volať zapiekanki
zľahka opiekol na olivovom oleji
pridal osmažené šampiňóny, marinovanú cuketu (light sójová omáčka) na plátky, camembert a potrel som chilli pastou
posypal nastrúhaným syrom a zapiekol v teplovzdušnej rúre aby sa syr roztopil
potom už len chilli omáčku a jarnú cibuľku
tak dobrú chuť ...