ľahké a nadýchané
Ingredience
400 g zemiaky uvarené v šupke
500 g hladká múka
1 ks sušené droždie
300 ml mlieko sójové
4 PL olej
1 KL cukor trstinový
1 KL soľ
Na posyp
1 štipka rasca, sezam (svetlý, tmavý)

Postup
1
uvarené zemiaky pretlačím, pridám múku, droždie, mlieko (podľa potreby), olej, soľ, cukor a vypracujem cesto
nechám vykysnúť 45 minút

2
cesto rozváľkam na cca 1 cm a vykrajujem pagáče
potriem mliekom a posypem rascou, sezamom

3
upečiem do zlatova cca 15-20min

4
a už len dobrú chuť...

Ingrediencie
400 g zemiaky uvarené v šupke
500 g hladká múka
1 ks sušené droždie
300 ml mlieko sójové
4 PL olej
1 KL cukor trstinový
1 KL soľ
Na posyp
1 štipka rasca, sezam (svetlý, tmavý)