Zemiakové pagáče

ľahké a nadýchané

Príprava1 hVarenie20 minútCelkovo1 h 20 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 400 g zemiaky uvarené v šupke
 500 g hladká múka
 1 ks sušené droždie
 300 ml mlieko sójové
 4 PL olej
 1 KL cukor trstinový
 1 KL soľ
Na posyp
 1 štipka rasca, sezam (svetlý, tmavý)

Postup

1

uvarené zemiaky pretlačím, pridám múku, droždie, mlieko (podľa potreby), olej, soľ, cukor a vypracujem cesto
nechám vykysnúť 45 minút

2

cesto rozváľkam na cca 1 cm a vykrajujem pagáče
potriem mliekom a posypem rascou, sezamom

3

upečiem do zlatova cca 15-20min

4

a už len dobrú chuť...

Ingrediencie

 400 g zemiaky uvarené v šupke
 500 g hladká múka
 1 ks sušené droždie
 300 ml mlieko sójové
 4 PL olej
 1 KL cukor trstinový
 1 KL soľ
Na posyp
 1 štipka rasca, sezam (svetlý, tmavý)

Postup

1

uvarené zemiaky pretlačím, pridám múku, droždie, mlieko (podľa potreby), olej, soľ, cukor a vypracujem cesto
nechám vykysnúť 45 minút

2

cesto rozváľkam na cca 1 cm a vykrajujem pagáče
potriem mliekom a posypem rascou, sezamom

3

upečiem do zlatova cca 15-20min

4

a už len dobrú chuť...

Zemiakové pagáče

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.