ľahké a nadýchané
Ingredience
400 g zemiaky uvarené v šupke
500 g hladká múka
1 ks sušené droždie
300 ml mlieko sójové
4 PL olej
1 KL cukor trstinový
1 KL soľ
Na posyp
1 štipka rasca, sezam (svetlý, tmavý)
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2020/08/pagac-kosik.jpg?fit=1024%2C678&ssl=1)
Postup
1
uvarené zemiaky pretlačím, pridám múku, droždie, mlieko (podľa potreby), olej, soľ, cukor a vypracujem cesto
nechám vykysnúť 45 minút
2
cesto rozváľkam na cca 1 cm a vykrajujem pagáče
potriem mliekom a posypem rascou, sezamom
3
upečiem do zlatova cca 15-20min
4
a už len dobrú chuť...
Ingrediencie
400 g zemiaky uvarené v šupke
500 g hladká múka
1 ks sušené droždie
300 ml mlieko sójové
4 PL olej
1 KL cukor trstinový
1 KL soľ
Na posyp
1 štipka rasca, sezam (svetlý, tmavý)
Postup
1
uvarené zemiaky pretlačím, pridám múku, droždie, mlieko (podľa potreby), olej, soľ, cukor a vypracujem cesto
nechám vykysnúť 45 minút
2
cesto rozváľkam na cca 1 cm a vykrajujem pagáče
potriem mliekom a posypem rascou, sezamom
3
upečiem do zlatova cca 15-20min
4
a už len dobrú chuť...