tentokrát som to skúsil s tekvicou a kyslou kapustou
Ingredience
500 g zemiaky
½ ks tekvica menšia
100 g kapusta kyslá nemusí byť
5 ks cesnak
2 PL múka hladká
50 ml smotana, (mlieko) sojová
150 ml olej repkový na smaženie
1 štipka majoránka, čierne ml. korenie, soľ

Postup
1
zemiaky som nastrúhal na jemno a tekvicu na hrubo (pustí to menej vody)
2
kyslú kapustu som nakrájal, cesnak nastrúham na jemno, všetko som to šupol do misky, podľa potreby zahustil múkou a zjemnil smotanou, všetko premiešam
3
na panvici si rozohrejem olej a vyprážam menšie placky, otáčam, keď sú kraje už do hneda a vrch trošku sklovitý, po vypražení odložím na papierovú utierku, aby som ich zbavil zbytočného oleja
no podarilo sa 🙂
Ingrediencie
500 g zemiaky
½ ks tekvica menšia
100 g kapusta kyslá nemusí byť
5 ks cesnak
2 PL múka hladká
50 ml smotana, (mlieko) sojová
150 ml olej repkový na smaženie
1 štipka majoránka, čierne ml. korenie, soľ