![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2021/07/redkovka.jpg?resize=780%2C585&ssl=1)
Vypestujte si vlastnú mikrozeleninu a prečo?
- niekoľko násobne viac vitamínov a minerálov ako v normálnej zelenine
- chutí ako dospelá zelenina
- úrodu zbierate už za 4-7 dní
- BIO kvalita
Ako na to?
1. semená musia byť špeciálne určené na pestovanie microgreens
2. semená reďkovky a brokolice som namočil na cca 7 hodín do nádobky s vodou z nedele na pondelok
3. v pondelok som rozložil na dierkovanú misku, podlial vodou a prikryl, aby boli v tme
4. pravidelne som postrekoval vodou z rozprašovača
5. po cca 4 dňoch som odkryl a pravidelne ovlažoval a premýval
6. pred konzumom treba dobre premyť, konzumujem aj s korienkami
miska na pestovanie Utorok Streda Štvrtok Sobota
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2021/07/semena.jpg?resize=780%2C585&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2021/07/klicenie.jpg?resize=780%2C585&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2021/07/redkovka-1.jpg?resize=780%2C585&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2021/07/chlieb.jpg?resize=780%2C585&ssl=1)
No a čo dodať? Chutila naozaj ako reďkovka, jemne pikantná, tak skús…
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2021/07/brokolica_redkovka_01.jpg?resize=780%2C585&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/vegancooking.sk/wp-content/uploads/2021/07/hrasok.jpg?resize=780%2C585&ssl=1)