jednoduchá ale výborná polievočka
Ingredience
1 ks kapusta menšia
1 ks mrkva
1 ks petržlen
¼ ks zeler
1 ks cibuľa
5 ks zemiaky
4 ks cesnak
50 ml olej rastlinný
3 l voda alebo vývar zeleninový
1 štipka soľ, čierne mleté korenie, majoránka
1 KL paprika mletá
½ KL chilli mleté alebo drvené
1 KL paradajkový pretlak

Postup
1
na oleji osmažím na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, keď začína chytať farbu tak pridám nakrájanú cibuľu
po chvíľke pridám paradajkový pretlak aby trošku skaramelizoval, koreniny, cesnak, na kocky nakrájanú kapustu a zemiaky
2
zalejem vodou alebo vývarom a uvarím do mäkka
po dovarení ešte dochutím a pridám 1 strúčik cesnaku
3
a už len dobrú chuť...
Ingrediencie
1 ks kapusta menšia
1 ks mrkva
1 ks petržlen
¼ ks zeler
1 ks cibuľa
5 ks zemiaky
4 ks cesnak
50 ml olej rastlinný
3 l voda alebo vývar zeleninový
1 štipka soľ, čierne mleté korenie, majoránka
1 KL paprika mletá
½ KL chilli mleté alebo drvené
1 KL paradajkový pretlak
By „piece of parsley“ and „piece of celery“, I suppose you mean the roots? For English speakers who don’t use parsley and celery root, this could be confusing. Greetings from Kristina
Hi Kristina yes, it’s the roots.