milujem perkelt s haluškami a viete, že sa dá aj vo vegan verzii?
KategóriaHlavné jedlá
Ingredience
2 ks tofu
250 ml smotana sójová
1 PL paprika sladká
1 KL paprika štipľavá alebo chilli
3 strúčiky cesnaku
1 ks cibuľa
2 ks bobkový list
200 ml zeleninový vývar
1 ks sojakrém
1 KL zemiakový škrob
1 štipka soľ, čierne ml. korenie
3 PL olej rastlinný

Postup
1
na jemno nakrájanú cibuľu podusím na oleji, pridám nakrájané tofu a po chvíľke červenú papriku
2
pridám strúčik cesnaku a po chvíľke podlejem vývarom, aby paprika nezhorkla, pridám soľ, čierne ml. korenie
3
prilejem zbytok vývaru, bobkový list, podusím 4 minútky, nie nie tofu určite tvrdé nebude 🙂
4
pridám sójovú smotanu a zbytok cesnaku, nechám prevrieť, kto chce pridá sojakrém, ak nie tak sa dá trošku zahustiť zemiakovým škrobom v 1 dcl studenej vody, prilievam postupne, aby to bolo tak akurát
5
podávam s haluškami Halušky, ale dá sa aj s kolienkami to už nechám na teba
Ingrediencie
2 ks tofu
250 ml smotana sójová
1 PL paprika sladká
1 KL paprika štipľavá alebo chilli
3 strúčiky cesnaku
1 ks cibuľa
2 ks bobkový list
200 ml zeleninový vývar
1 ks sojakrém
1 KL zemiakový škrob
1 štipka soľ, čierne ml. korenie
3 PL olej rastlinný