Vegan perkelt s haluškami

PeterAutorPeter
Kategória
QR Code

Ingrediencie

 2 ks tofu
 250 ml smotana sójová
 1 PL paprika sladká
 1 KL paprika štipľavá alebo chilli
 3 strúčiky cesnaku
 1 ks cibuľa
 2 ks bobkový list
 200 ml zeleninový vývar
 1 ks sojakrém
 1 KL zemiakový škrob
 1 štipka soľ, čierne ml. korenie
 3 PL olej rastlinný

Postup

1

na jemno nakrájanú cibuľu podusím na oleji, pridám nakrájané tofu a po chvíľke červenú papriku

2

pridám strúčik cesnaku a po chvíľke podlejem vývarom, aby paprika nezhorkla, pridám soľ, čierne ml. korenie

3

prilejem zbytok vývaru, bobkový list, podusím 4 minútky, nie nie tofu určite tvrdé nebude 🙂

4

pridám sójovú smotanu a zbytok cesnaku, nechám prevrieť, kto chce pridá sojakrém, ak nie tak sa dá trošku zahustiť, zemiakovým škrobom v 1 dcl studenej vody, prilievam postupne, aby to bolo tak akurát

5

podávam s haluškami Halušky, ale dá sa aj s kolienkami to už nechám na teba

Ingrediencie

 2 ks tofu
 250 ml smotana sójová
 1 PL paprika sladká
 1 KL paprika štipľavá alebo chilli
 3 strúčiky cesnaku
 1 ks cibuľa
 2 ks bobkový list
 200 ml zeleninový vývar
 1 ks sojakrém
 1 KL zemiakový škrob
 1 štipka soľ, čierne ml. korenie
 3 PL olej rastlinný

Postup

1

na jemno nakrájanú cibuľu podusím na oleji, pridám nakrájané tofu a po chvíľke červenú papriku

2

pridám strúčik cesnaku a po chvíľke podlejem vývarom, aby paprika nezhorkla, pridám soľ, čierne ml. korenie

3

prilejem zbytok vývaru, bobkový list, podusím 4 minútky, nie nie tofu určite tvrdé nebude 🙂

4

pridám sójovú smotanu a zbytok cesnaku, nechám prevrieť, kto chce pridá sojakrém, ak nie tak sa dá trošku zahustiť, zemiakovým škrobom v 1 dcl studenej vody, prilievam postupne, aby to bolo tak akurát

5

podávam s haluškami Halušky, ale dá sa aj s kolienkami to už nechám na teba

Vegan perkelt s haluškami

Páčil sa ti môj recept? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.