Znojemská omáčka

stará klasika vo verzii vegan

Príprava10 minútVarenie31 minútCelkovo41 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 4 ks uhorka kyslá
 1 PL horčica polotučná (francúzska)
 1 ks cibuľa
 1 ks tofu
 1 ks beyond meat chicken
 1 KL zemiakový škrob
 zeleninový vývar
 2 PL olej
 ½ KL paprika mletá
 1 štipka čierne mleté korenie
 1 štipka chilli (nemusí byť)

Postup

1

cibuľu a uhorky nakrájam

2

na cibuli osmažím tofu (ale lepšie je osmažiť ho samostatne)

3

pridám mletú papriku, horčicu a ešte chvíľku podusím, zalejem vývarom, prípadne vodou a nechám prevrieť

4

ak treba jemne zahustím škrobom rozmiešaným v studenej vode, zase nechám prevrieť, dochutím soľou, čiernym korením, chilli a pridám nakrájané uhorky

5

ja som ešte upiekol Beyond Meat Chicken a pri servírovaní pridal na omáčku, ako príloha sa hodí Tarhoňa, slovenská ryža, alebo Ryža

6

tak dobrú chuť prajem...

Ingrediencie

 4 ks uhorka kyslá
 1 PL horčica polotučná (francúzska)
 1 ks cibuľa
 1 ks tofu
 1 ks beyond meat chicken
 1 KL zemiakový škrob
 zeleninový vývar
 2 PL olej
 ½ KL paprika mletá
 1 štipka čierne mleté korenie
 1 štipka chilli (nemusí byť)

Postup

1

cibuľu a uhorky nakrájam

2

na cibuli osmažím tofu (ale lepšie je osmažiť ho samostatne)

3

pridám mletú papriku, horčicu a ešte chvíľku podusím, zalejem vývarom, prípadne vodou a nechám prevrieť

4

ak treba jemne zahustím škrobom rozmiešaným v studenej vode, zase nechám prevrieť, dochutím soľou, čiernym korením, chilli a pridám nakrájané uhorky

5

ja som ešte upiekol Beyond Meat Chicken a pri servírovaní pridal na omáčku, ako príloha sa hodí Tarhoňa, slovenská ryža, alebo Ryža

6

tak dobrú chuť prajem...

Znojemská omáčka

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.