Držky na paprike

žiadny strach, samozrejme vo vegan verzii 🙂

Prep Time15 minsCook Time40 minsTotal Time55 minsAuthorPeterCategory

Ingredience

 300 g hliva, ale kľudne aj viacej
 2 gals cibuľa
 4 gals cesnak
 2 gals bobkový list
 1 fl oz paprika sladká mletá
 1 gal paprika biela
 1 oz chilli drtené
 zeleninový vývar alebo voda
 2 oz škrob zemiakový
 1 stick ligurček a za hrsť majorán
 4 fl oz olej rastlinný

Postup

1

cibuľu nakrájam nadrobno a pomaly smažím do zlato hneda

2

kým sa mi smaží cibuľa natrhám a prekrojím si hlivu, nakrájam papriku
pozor na cibuľu aby ti nezhorela

3

keď je cibuľa hotová stiahnem z plameňa a prisypem chilli, sladkú papriku,
chvíľku premiešam podlejem vývarom
pridám natrhanú hlivu a nakrájanú bielu papriku

4

medzi tým sa mi už varí knedľa v pare
Knedľa zemiaková
Knedľa žemľová

5

podlejem horúcim vývarom (ak nemáš podlej vodou)
pridám natrhanú hlivu a nakrájanú bielu papriku, soľ a ligurček
pomaly dusím cca 25 minút aby to cibuľa trošku zahustila
pridám majorán a ešte zahustím škrobom rozmiešaným v studenej vode na požadovanú konzistenciu
a ešte dochutím soľou ak treba

6

ja som to mal s knedľou ale kľudne môžeš s chlebom alebo zemiakovou kašou
proste kto má ako rád

7

tak dobrú chuť prajem

 

Ingredients

 300 g hliva, ale kľudne aj viacej
 2 gals cibuľa
 4 gals cesnak
 2 gals bobkový list
 1 fl oz paprika sladká mletá
 1 gal paprika biela
 1 oz chilli drtené
 zeleninový vývar alebo voda
 2 oz škrob zemiakový
 1 stick ligurček a za hrsť majorán
 4 fl oz olej rastlinný

Directions

1

cibuľu nakrájam nadrobno a pomaly smažím do zlato hneda

2

kým sa mi smaží cibuľa natrhám a prekrojím si hlivu, nakrájam papriku
pozor na cibuľu aby ti nezhorela

3

keď je cibuľa hotová stiahnem z plameňa a prisypem chilli, sladkú papriku,
chvíľku premiešam podlejem vývarom
pridám natrhanú hlivu a nakrájanú bielu papriku

4

medzi tým sa mi už varí knedľa v pare
Knedľa zemiaková
Knedľa žemľová

5

podlejem horúcim vývarom (ak nemáš podlej vodou)
pridám natrhanú hlivu a nakrájanú bielu papriku, soľ a ligurček
pomaly dusím cca 25 minút aby to cibuľa trošku zahustila
pridám majorán a ešte zahustím škrobom rozmiešaným v studenej vode na požadovanú konzistenciu
a ešte dochutím soľou ak treba

6

ja som to mal s knedľou ale kľudne môžeš s chlebom alebo zemiakovou kašou
proste kto má ako rád

7

tak dobrú chuť prajem

Držky na paprike

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.