žiadny strach, samozrejme vo vegan verzii 🙂
Ingredience

Postup
cibuľu nakrájam nadrobno a pomaly smažím do zlato hneda

kým sa mi smaží cibuľa natrhám a prekrojím si hlivu, nakrájam papriku
pozor na cibuľu aby ti nezhorela

keď je cibuľa hotová stiahnem z plameňa a prisypem chilli, sladkú papriku,
chvíľku premiešam podlejem vývarom
pridám natrhanú hlivu a nakrájanú bielu papriku

medzi tým sa mi už varí knedľa v pare
Knedľa zemiaková
Knedľa žemľová

podlejem horúcim vývarom (ak nemáš podlej vodou)
pridám natrhanú hlivu a nakrájanú bielu papriku, soľ a ligurček
pomaly dusím cca 25 minút aby to cibuľa trošku zahustila
pridám majorán a ešte zahustím škrobom rozmiešaným v studenej vode na požadovanú konzistenciu
a ešte dochutím soľou ak treba

ja som to mal s knedľou ale kľudne môžeš s chlebom alebo zemiakovou kašou
proste kto má ako rád

tak dobrú chuť prajem